Anasayfa


13-03-2019
Batı Trakyalı kadınlar Edirne’deki Kadınlar Günü etkinliğine katıldı
Batı Trakya Türk Kadın Platformu, Edirne Valiliği tarafından düzenlenen “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” etkinliğine katıldı.
13 Mart 2019 Çarşamba



Kadın Platformu’nun yanısıra Gümülcine’deki Perpato Derneği üyeleri de 9 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilen Edirne’deki kutlamada yer aldı. Edirne Valisi Ekrem Canalp’ın eşi Ayten Canalp’ın himayesinde gerçekleştirilen kutlama programında “Bir Dünya Kur” projesi çerçevesinde Mimar Sinan Kapalı Spor Salonunda Rumeli Işığı defilesi düzenlendi. Defileye Batı Trakya’dan da geleneksel kıyafetlerle katılım sağlandı. Batı Trakya Türk Kadın Platformu üyeleri Edirne ziyareti sırasında Edirne Valisi Ekrem Canalp ve eşi Ayten Canalp ile biraraya gelme imkanı da buldu. Kadın Platformu Sözcüsü Aslı Ali, davetten ve misafirperverlikten dolayı vali Canalp’e teşekkür ederek tablo hediye etti.

Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde Osmanlı döneminde saray ve haremlerde kadınların giydiği kıyafetler 'Rumeli Işığı Defilesi' adı altında düzenlenen etkinlikle sunuldu. Etkinlikte konuşan Ayten Canalp, "Kadınlar dünyanın aynası, yok etmekten değil var etmekten yana olan, hemen her zaman emek sarf eden olan sevgi dolu şefkatli yüreği ile toplumun görülmeyen kahramanları, temel taşıdır. Bütün toplumlarda kadın yaşamdan yanadır. Çünkü doğurandır. İnsan yetiştirerek, üreterek önemli roller üstlenmişlerdir. Bu nedenledir ki bir kadın yetiştirirseniz toplumu yetiştirirsiniz sözü, herkesin birleştiği bir olgudur" dedi.

Edirne Valisi Ekrem Canalp, Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün bir güne sığdırılamayacağını, bugün de, yarın da kutlamaya devam edeceklerini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın 'Gönül Elçiliği' projesinden ilham alarak, 'Bir Dünya Kur Projesi' kapsamında defileyi düzenlendiklerini söyledi.

Defilede dönem kıyafetleri giyen Nefise Güllüler ile milli yüzücü Özge Üstün tekerlekli sandalye ile podyuma çıktı. Vali Canalp, Nefise Güllüler'e defile sonunda çiçek verdi. Defilede çocuk mankenler de kıyafetler tanıttı. Halk oyunu gösterileri ve yerel dans grubu ekiplerinin gösterileriyle devam eden etkinliği Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Vali Yardımcıları, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve kaymakamlar da izledi.

Haberler


Atina’da Yerapetritis – Şükri görüşmesi

İskeçeli soydaşlar Ketenlik’teki hatim etkinliğine akın etti

Büyükelçi Erciyes Korfu Adası’ndaki Türk Şehitliği’ni ziyaret etti

Dev derbinin galibi Fenerbahçe

Zeybek, hükümetin ekonomi politikasını eleştirdi

BTTÖB genel kurulu 1 Haziran’da

Geleneksel Kiraz Festivali 31 Mayıs’da başlıyor

‘Yunanistan’daki Pontus iddiaları asılsızdır’

Süper Lig’de PAOK şampiyon oldu

İran Cumhurbaşkanı ile Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret