Anasayfa

13-03-2019
Petroviç, Eyalet Başkanı Metios'un listesinden aday oluyor
Daha önce Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkan Adaylığını açıklayan Dimitris Petroviç, eyalet başkanı Hristos Metios ile anlaştı.
13 Mart 2019 Çarşamba

Dedeağaçlı Dimitris Petroviç'in, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios'un listesinden aday olacağı bildirildi.

Hristos Metios ile Dimitris Petroviç'in biraraya gelerek önümüzdeki Mayıs ayında yapılacak yerel seçimleri ve adaylık konusunu görüştüğü bildirildi. Metios ile Petroviç'in birlikte seçime katılma kararı aldıkları ifade edildi. Buna göre daha önce eyalet başkan adayı olacağını açıklayan Dedeağaçlı Dimitris Petroviç'in Mayıs ayında yapılacak yerel seçimlerde Metios'un listesinden aday olacağı kaydedildi. Aynı zamanda Meriç ilinden sorumlu eyalet başkan yardımcısı olan Dimitris Petroviç ile Hristos Metios görüşmeden sonra ortak bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada; Hristos Metios ile Dimitris Petroviç'in güçbirliği yaparak seçimlere birlikte katılma kararı aldıkları vurgulandı. Açıklamada, "Gücümüzü birleştiriyoruz, daha insancıl ve daha dinamik bir eyalet için mücadeleye hazırlanıyoruz" denildi.

Haberler


Başkonsolos Aykut Ünal için veda etkinliği düzenlendi

Özgür Ferhat’tan Eyalet Eğitim Müdürlüğüne ziyaret

Gümülcineli şair Hasan Ahmet’in şiirleri Japoncaya çevrildi

FUEN’de Batı Trakya için dini özerklik kararı

Kireççiler köyündeki posta dağıtımı sorununa çözüm talebi

Hakan Fidan’dan “Ege’de gerilim istemiyoruz” mesajı

DEB Partisinden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı

İsrail ile askeri iş birliğine destek verenlerin oranı yüzde 51

YDP ilk sırada, ELAS ikinci, kararsızların oranı yüzde 18

KKE, İsrail ile ‘Aşil Kalkanı’ anlaşmasının iptalini istedi

Mazonakis’in ölümü sonrası sağlık merkezlerine yapay zekâ denetimi

Fener’de yeni ticari alanlar belirleniyor