Anasayfa


21-03-2019
“Azınlıkların hakları konusunda samimi olalım”
Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'daki Türk azınlığın hakları konusunda kararlı olduklarını belirterek, "Yunanistan'da okullar kapatılırken biz, üç dört öğrenciye bile okullar açıyoruz. Beraber oturalım konuşalım, her iki taraftaki bu azınlıkların hakları konusunda samimi olalım." dedi.
21 Mart 2019 Perşembe

Çavuşoğlu, "İnsan Hakları Mahkemesi’nin üç tane kararı var, on yıldır uygulanmayan. Oradaki Türklere 'Türk' bile diyemiyorsak, haklarını nasıl vereceğiz. Uluslararası hukuk diyorsak, İnsan Hakları Mahkemesi’nin bağlayıcı kararlarını uygulamamız lazım ki ondan sonra o hakları konuşmamamız lazım." ifadelerini kullandı.

Türkiye’de 17 yıldır azınlıklara Rum Ortodoks Kilisesi dahil birçok hakları verdiklerini aktaran Çavuşoğlu, daha da üzerinde çalıştıkları konular olduğunu vurguladı.

"Bu konuda kararlıyız. Yani Yunanistan'da okullar kapatılırken biz, üç dört öğrenciye bile okullar açıyoruz. Beraber oturalım konuşalım, her iki taraftaki bu azınlıkların hakları konusunda samimi olalım. Karşılıklılık ilkesi olmadan bile adımları atalım." diyen Çavuşoğlu, bazı konuların ikili düzeyde olmayabileceğini ama samimi yaklaşmak gerektiğini söyledi.

Gerek Türkiye'deki Rum azınlık, gerekse Yunanistan'daki Türk azınlığın hakları konusunda daha iyi şeyleri her iki devletin ayrı ayrı da birlikte de yapabileceğini belirten Çavuşoğlu, bu konuda samimi olmak gerektiğini ifade etti.

Haberler


Erdoğan Miçotakis ziyaretini değerlendirdi

Atina’da Yerapetritis – Şükri görüşmesi

İskeçeli soydaşlar Ketenlik’teki hatim etkinliğine akın etti

Büyükelçi Erciyes Korfu Adası’ndaki Türk Şehitliği’ni ziyaret etti

Dev derbinin galibi Fenerbahçe

Zeybek, hükümetin ekonomi politikasını eleştirdi

BTTÖB genel kurulu 1 Haziran’da

Geleneksel Kiraz Festivali 31 Mayıs’da başlıyor

‘Yunanistan’daki Pontus iddiaları asılsızdır’

Süper Lig’de PAOK şampiyon oldu

İran Cumhurbaşkanı ile Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı