Anasayfa


27-03-2019
KİNAL Başkanı Fofi Gennimata Evros’u ziyaret etti
Değişim Hareketi (KİNAL) Başkanı Fofi Gennimata 24 ve 25 Mart günlerinde Evros ilini ziyaret etti.
27 Mart 2019 Çarşamba

Bölgeye ziyareti kapsamında 24 Mart Pazar akşamı Dedeağaç’taki bir otelde konuşma yapan Gennimata buradan hükümeti ve ana muhalefet partisi YDP’yi eleştirdi. KİNAL Başkanı Gennimata bir kez daha erken seçim çağrısında bulundu. Kuzey Makedonya ile imzalanan Prespes anlaşmasını ve mecliste oylanma şeklini eleştiren Gennimata milli meselelerde taviz verilmemesi gerektiğini söyledi.

KİNAL Başkanı Gennimata 25 Mart Pazartesi günü ise Dedeağaç’ta milli bayram nedeniyle düzenlenen törenlere katıldı. Burada çelenk törenine katılan ve resmi geçit törenini izleyen Gennimata daha sonra Kipi sınır kapısına hareket etti. Kipi sınır kapısında yetkililerle görüşen ve Yunanistan ile Türkiye’yi birbirine bağlayan köprüye giden Gennimata bölgede görev yapan askerlerle görüştü. Gennimata burada yaptığı açıklamada Türkiye’yle barış içinde yaşamak istediklerini ancak ülke olarak milli hassasiyetlerden asla taviz vermeyeceklerini belirtti.

Fofi Gennimata’ya Evros ziyaretinde Rodop Kinal Milletvekili İlhan Ahmet’te eşlik etti. Ziyaretle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Milletvekili İlhan Ahmet şu ifadeleri kullandı: “Değişim Hareketi(KINAL) Lideri Fofi Gennimata 25 Mart Ulusal Bağımsızlık Günü töreni için geldiği Meriç İli’nde Bahçeköy (Kipi) gümrük sahasında inceleme yaptı. Geçişlerde yaşanan gecikmelere çözüm için alan genişletme çalışması ve ikinci bir köprünün yapılması çağrısında bulundu.”

Haberler


Atina’da Yerapetritis – Şükri görüşmesi

İskeçeli soydaşlar Ketenlik’teki hatim etkinliğine akın etti

Büyükelçi Erciyes Korfu Adası’ndaki Türk Şehitliği’ni ziyaret etti

Dev derbinin galibi Fenerbahçe

Zeybek, hükümetin ekonomi politikasını eleştirdi

BTTÖB genel kurulu 1 Haziran’da

Geleneksel Kiraz Festivali 31 Mayıs’da başlıyor

‘Yunanistan’daki Pontus iddiaları asılsızdır’

Süper Lig’de PAOK şampiyon oldu

İran Cumhurbaşkanı ile Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret