Anasayfa


28-03-2019
Önder Mümin seçim bürosunu açtı
Yassıköy belediye başkan adayı ve İleri listesi Başkanı avukat Önder Mümin, seçim bürosunu 27 Mart Çarşamba akşamı Yassıköy meydanında düzenlediği törenle açtı.
28 Mart 2019 Perşembe



Başkan adayı Önder Mümin, listesindeki belediye meclisi ve muhtar adaylarıyla birlikte Yassıköy meydanına geldi.

Yassıköy meydanında toplanan halka seslenen Önder Mümin, belediyeye bağlı köylerin isimlerini sayarak herkese teşekkür etti ve Rodop ili ile eyalet genelinde seçim bürosunu açan ilk liste olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Seçim bürosu olarak genç yaşta hayatını kaybeden Yassıköy eski Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Halim’in işlettiği dükkanı seçtiklerini ve belediye başkanı olmaları durumunda kendisi için bir anma töreni düzenleyeceklerini söyleyen Önder Mümin, ismini de Yassıköy’ün sokaklarından birine vereceklerini belirtti.

Önder Mümin konuşmasının devamında, “Bu akşam İleri listesiyle güçlü bir başlangıç yapıyoruz. Halkın kendisinden doğmayan hiçbir oluşum başarıya ulaşamaz. Unutmayın bu listeyi Önder Mümin kurmadı. Bu listeyi Muzaffer Konte kurmadı. Bu listeyi Mümin Şakir kurmadı. Bu listeyi Salim Hüseyin kurmadı. Bu listeyi Ercan Mümin kurmadı. Bu listeyi Rıdvan Demir kurmadı. Bu listeyi siz kurdunuz, Yassıköy belediyesi mensupları kurdu.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra liste olarak belediyicilik anlayışlarını açıklayan Önder Mümin şöyle konuştu: “Sekiz yıldır halkla iç içe uyguladığımız siyasi anlayışı bu sefer liste halinde devam ettireceğiz. Yassıköy belediyesi mensupları, belediye başkanını, belediye meclis üyelerini, muhtarlarını yanında, yakınında, içinde görmek istiyor. Halktan uzak, kopuk ve sönük bir belediyecilik anlayışını kabul etmediğimizi belirtmek istiyorum. Bizleri şereflendiren seçmenimizin acı ve tatlı günlerinde yanlarında durmak bizim manevi boyun borcumuzdur.”


“KALKINMA AMAÇLI BİR BELEDİYE İNŞA EDECEĞİZ”

Önder Mümin konuşmasına şöyle devam etti: “Tüm birimlerimizi yeniden yapılandıracağız. Böylelikle belediye mensupları hem idari hem ekonomik anlamda, hem de günlük işlerini hızlı bir şekilde çözmüş olacaklar. Günlük basit ihtiyaçlara rekor sürede sonuç alacağız. Seçim dönemi yaklaştığında son üç ayda yapılan seçime endeksli işleri inandırıcı bulmadığımı buradan açık ve net şekilde belirtmek istiyorum. Doğru ve samimi belediyecilik dört yıl boyunca devamlı olarak hizmette sınır tanımayan bir belediyeciliktir. Biz, kalkınma amaçlı bir belediye inşa edeceğiz. İş imkanlarıyla turizme endeksli bir belediye yaratarak sadece kendi çapımızdaki belediyelerle değil; Gümülcine, İskeçe, Dedeağaç ve Kavala belediyeleriyle yarışan bir belediye yaratacağız. Hep birlikte belediyemizi, başkanımız, muhtarlarımız olarak durmadan çalışıp dışarıya gıpta ile izleteceğiz.”


“İKİ DÖNEM SONUNDA AYNI GÖREVE TEKRAR ADAY OLMAYACAĞIZ”

İkinci dönemin sonunda aday olmayacaklarını da söyleyen Önder Mümin, “Görüyorsunuz, okuyorsunuz. Atina Belediye Başkanı Kaminis, Selanik Belediye Başkanı Butaris, Gümülcine Belediye Başkanı Petridis iki dönemin sonunda devam etmeyeceklerini açıkladılar. Amerika’da dahi başkan adayı iki dönemin üzerinde aday olamıyor. Bize göre bir dönem azdır, iki dönem yeterli ve kâfi, üç dönemden sonra ise kaçınılmaz bir metal yorgunluğu olduğunu düşünmekteyiz. Bu vesileyle, ben dahil, bu liste mensubu hiçbir arkadaşım iki dönem sonunda aynı göreve tekrar aday olmayacak.” ifadelerini kullandı.
“Yaratıcı, bağımsız, kalkınmış bir belediye için belediye başkanınız olmak istiyorum!” ifadelerini kullanan Önder Mümin seçmenlerin desteğini istedi.

Önder Mümin, konuşmasının sonunda başkanlığını yaptığı listeden belediye meclis üyesi ve muhtar adaylarını sahneye davet etti ve hep birlikte fotoğraf çektirildi. Törenin sonunda seçim irtibat bürosunun açılışı yapıldı.

Haberler


Atina’da Yerapetritis – Şükri görüşmesi

İskeçeli soydaşlar Ketenlik’teki hatim etkinliğine akın etti

Büyükelçi Erciyes Korfu Adası’ndaki Türk Şehitliği’ni ziyaret etti

Dev derbinin galibi Fenerbahçe

Zeybek, hükümetin ekonomi politikasını eleştirdi

BTTÖB genel kurulu 1 Haziran’da

Geleneksel Kiraz Festivali 31 Mayıs’da başlıyor

‘Yunanistan’daki Pontus iddiaları asılsızdır’

Süper Lig’de PAOK şampiyon oldu

İran Cumhurbaşkanı ile Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret