Anasayfa


28-03-2019
Batı Trakya Türk basını mensupları ABTTF Brüksel Temsilciliği’ni ziyaret etti
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’nun (ABTTF) düzenlediği program çerçevesinde Batı Trakya Türk basını mensupları 20 Mart Çarşamba günü ABTTF Brüksel Temsilciliği’ni ziyaret etti.
28 Mart 2019 Perşembe

ABTTF ve Avrupa Hür İttifakı (EFA) ortaklığında Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen ve Batı Trakya Türk Azınlığı’nın eğitim alanında yaşadığı sorunların ele alındığı konferansı takip eden gazeteciler, ardından ABTTF’nin rehberliğinde AP binası ve AP Müzesi’ni (Parlamentarium) gezdi. Gezinin ardından Gündem Gazetesi’nden Ozan Ahmetoğlu, Birlik Gazetesi’nden İlhan Tahsin, Cumhuriyet Gazetesi’nden Sezer Rıza ve Millet Gazetesi’nden Yunus Onbaşı’nın yanı sıra konferansın konuşmacılarından Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi (BAKEŞ) Genel Müdürü Dr. Pervin Hayrullah, ABTTF Brüksel Temsilciliği’ni ziyaret etti.

Ziyarette, ABTTF’yi temsilen ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, ABTTF Başkan Yardımcıları Sami Yusuf ve Vedat Arap, ABTTF Merkez Ofis Sorumlusu K. Engin Soyyılmaz ve ABTTF Brüksel Temsilciliği Koordinatörü Aykut Garipoğlu Batı Trakya’dan gelen konukları ağırladı.

Ziyaret kapsamında yapılan ortak görüşmede ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, Avrupa Birliği (AB) üyesi Yunanistan’da hak ihlallerine maruz kalan ve ayrımcılığa uğrayan Batı Trakya Türk toplumunun sorunlarını AB gündemine taşımak ve çözümüne katkıda bulunmak amacıyla Aralık 2010’da açılan ABTTF Brüksel Temsilciliği’nin Avrupa Parlamentosu (AP) başta olmak üzere AB kurumları nezdinde lobi faaliyetleri yürüttüğünü ifade etti. Bu doğrultuda ABTTF’nin EFA ile birlikte düzenlediği eğitim konulu ortak konferansın çok başarılı geçtiğini belirten Habipoğlu, konferansa AP’de farklı siyasi gruplara mensup Yunan kökenli parlamenterlerin de iştirak etmesinin ABTTF’nin başarılı çalışmalarının bir sonucu olduğunu aktardı. Batı Trakya Türk toplumunun sorunlarının yıllar içerisinde artış gösterdiğini belirten Habipoğlu, Batı Trakya Türk toplumunu temsil eden kuruluşların birlikte ve koordineli bir şekilde çalışmasının önemine vurgu yaparak, ABTTF Brüksel Temsilciliği’nin yaptığı çalışmalarla Batı Trakya Türk toplumunu AB’de daha görünür ve bilinir kıldığını söyledi.

Ziyaret kapsamında yapılan görüntülü sunum ile ABTTF Brüksel Temsilciliği’nin faaliyet ve çalışmaları Batı Trakya Türk basını mensuplarına ayrıntılı olarak aktarıldı

Haberler


Atina’da Yerapetritis – Şükri görüşmesi

İskeçeli soydaşlar Ketenlik’teki hatim etkinliğine akın etti

Büyükelçi Erciyes Korfu Adası’ndaki Türk Şehitliği’ni ziyaret etti

Dev derbinin galibi Fenerbahçe

Zeybek, hükümetin ekonomi politikasını eleştirdi

BTTÖB genel kurulu 1 Haziran’da

Geleneksel Kiraz Festivali 31 Mayıs’da başlıyor

‘Yunanistan’daki Pontus iddiaları asılsızdır’

Süper Lig’de PAOK şampiyon oldu

İran Cumhurbaşkanı ile Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret