Anasayfa


02-04-2019
Cihan İmamoğlu yeni Seçim Kanunu hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi
Gümülcineli avukat ve eyelet meclis üye adayı Cihan İmamoğlu yeni seçim kanunuyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.
2 Nisan 2019 Salı



Imamoğlu, “Yeni seçim kanunu (4555/2018 - Klisthenis) kapsamında Rodop ilindeki yerel seçimlerdeki adayların hakları ve yükümlülükleri” konulu bir toplantı gerçekleştirdi.

İmamoğlu, yerel seçimlerin, yeni seçim kanununa göre yapılacak olması nedeni ile bazı adayların bu konuda daha fazla bilgiye sahip olmaları gerektiğini düşünerek mesleği avukat olması nedeniyle tüm adaylara yönelik bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

31 Mart 2019 Pazar günü Gümülcine’de bir otelde düzenlenen bilgilendirme toplantısına Avukat Mihalis Ragusis de katılarak iki avukat değişiklikler hakkında adayları bilgilendirdi.

Aynı zamanda Gümülcine Belediye Başkan Yardımcısı ve Doğu Makedonya Trakya Eyaleti Meclis Üyesi adayı olan Cihan İmamoğlu, yeni seçim kanunu doğrultusunda Mayıs ayında yapılacak yerel seçimlerde muhtarlar sandığı, belediye meclis üyeleri sandığı, eyalet sandığı ve Avrupa Parlamentosu sandığı olmak üzere dört sandığın olacağını söyledi. İmamoğlu seçmenlerin oy kullanım sırasında sandıkları karıştırmamaları için hükümetin yeni bir düzenlemeye giderek eyalet sandığı ile belediye meclis üyeliği ayrı bir yerde ve muhtar sandığı ile aza sandığının ayrı bir yerde olacağını böylece seçmenin daha rahat oy kullanmasının sağlanmış olacağını ifade etti.

İlgili kanuna göre hakimlerin, askerlerin, devlet ve belediye makamlarında olan müdür ve müdür yardımcılarının, belediye genel sekreterleri ve hukukçularının meclis üyesi adayı yada muhtar adayı olamayacağını söyleyen İmamoğlu, aynı şekilde bahse konu adayların belediyeye 500 euronun üzerinde herhangi bir borcu varsa aday olamayacağını belirtti. Ayrıca tüm adayların istedikleri herhangi bir bankadan özel (Epaggelmatiko) bir hesap numarası açtırmaları gerektiğini kaydeden İmamoğlu, daha sonra ilgili adayın bütün seçim masrafı işlemlerinin bu hesap üzerinden yapılması gerektiğini söyledi.

Adaylara getirilen yasaklardan da bahseden İmamoğlu, bir adayın herhangi bir kahvehaneyi yada ofisini, seçim bürosu olarak kullanamayacaklarını, aynı şekilde adayların poster, afiş ve benzeri ürünleri kullanamayacaklarını, adayların radyoya yada televizyona röportaj olarak bir kez çıkma haklarının olduğunu, ancak gazetelere istedikleri kadar çıkabileceklerini ve son 24 saatte ise tüm adayların seçim propagandası yapmalarının yasak olduğunun altını çizdi.

Konuşmalarını yapan Cihan İmamoğlu ve Mihalis Ragusis, daha sonra katılımcıların sorularını yanıtladılar.

Haberler


Atina’da Yerapetritis – Şükri görüşmesi

İskeçeli soydaşlar Ketenlik’teki hatim etkinliğine akın etti

Büyükelçi Erciyes Korfu Adası’ndaki Türk Şehitliği’ni ziyaret etti

Dev derbinin galibi Fenerbahçe

Zeybek, hükümetin ekonomi politikasını eleştirdi

BTTÖB genel kurulu 1 Haziran’da

Geleneksel Kiraz Festivali 31 Mayıs’da başlıyor

‘Yunanistan’daki Pontus iddiaları asılsızdır’

Süper Lig’de PAOK şampiyon oldu

İran Cumhurbaşkanı ile Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret