Anasayfa

08-04-2019
Müftüler, Büyükelçi Özügergin'i ziyaret etti
Batı Trakya Türkleri'nin seçtiği müftüler İbrahim Şerif ve Ahmet Mete, Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin'i ziyaret etti.
8 Nisan 2019 Pazartesi

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ile İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, 4 Nisan Perşembe günü Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği'ni ziyaret ederek, Büyükelçi Burak Özügergin'le görüştü.

Ziyaretle ilgili olarak büyükelçiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ve İskeçe Müftüsü Ahmet Mete ile bugün verimli bir görüşme yaptık. Batı Trakya Türk Azınlığı'nın karşı karşıya kaldığı sorunları ele aldık." ifadelerine yer verildi.

Gümülcine Müftüsü İbrahim şerif ise yaptığı paylaşımda, "Bugün T.C. Atina Büyükelçisi Sn. Burak Özügergin’e hoşgeldin ziyaretinde bulunduk. Kendisiyle verimli bir görüşme yaptık, kendisini B. Trakya'ya davet ettik. Kabullerinden dolayı teşekkür ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete ise sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu: "Atina Büyükelçimiz Sn. Burak Özügergin beyefendiye hoşgeldin ziyaretinde bulunduk. Hayırlı hizmetler dilerim."

Haberler


Karacaoğlan köyünde yaklaşık 2 bin kişi iftar sofrasında buluştu

Demircik köyünde iftar coşkusu

BİHLİMDER’de iftar programı

Sirkeli’de Ramazan bereketi

Sosyal yardım ödemeleri 31 Mart’ta yapılacak

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’dan Kadir Gecesi mesajı

Batı Trakya’da azınlık okullarına kayıt çağrısı

‘Büyük Selimiye İftarı’ bir kez daha Balkanlar’ı bir araya getirdi

Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti

Mehrikoz iftarına yoğun katılım

EODY uyardı: Kızamık hâlâ yayılıyor, aşı hayati önem taşıyor

Milletvekili Konstantinopulos PASOK meclis grubundan ihraç edildi