Anasayfa

08-04-2019
Evrenköy'de hatim töreni düzenlendi
Maronya - Şapçı Belediyesi'ne bağlı Evrenköy'de 7 Nisan Pazar günü hatim töreni düzenlendi.
8 Nisan 2019 Pazartesi



Kur'an kursu öğrencilerinin velileri tarafından düzenlenen törene davet edilen misafirler, cami önünde öğrencilerin anneleri ve babaları tarafından karşılandı.

Öğrenciler, hocaları Necati Ahmet'in hazırladığı program doğrultusunda Kur'an-ı Kerim, ilahiler, dini şiirler ve dualar okudular.

Hatim duasını Gümülcine Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet yaparken, Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif de soydaşları selamladı, töreni düzenleyenleri kutladı.

Öğle namazının ardından, hatim törenine katılan misafirlere yemek ikram edildi.

Evrenköy'de düzenlenen hatim törenine Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, Türkiye'nin Gümülcine Konsolosu İbrahim Sakli, Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, DEB Partisi yöneticileri, BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet, Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Tarkan Multaza, eyalet meclis üyeleri Ahmet İbram ve İsmail Hüse Mustafa, Kozlukebir belediye başkan adayı İbrahim Şerif, Selanik Mezunu Öğretmenler Derneği Başkanı Salih Ahmet, Batı Trakya Camileri Din Görevliler Derneği Başkanı Sadık Sadık ve çok sayıda soydaş katıldı.


Haberler


Mehmet Hilmi vefatının 95. yılında kabri başında anılacak

Azınlık okuluna kayıt engeline tepki: Ebeveyn gerekçesiyle iki öğrenci reddedildi

Belçika’da Avramopulos hakkında gözaltı kararı çıkarıldı

“Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma, Ezan’ı Güzel Okuma ve Tecvid Yarışması” tamamlandı

Dışişleri Bakanlığından İsrail’in Yunan vatandaşlarına yönelik uygulamasına tepki

İskeçe Türk Birliğinden piknik etkinliği

Mehrikoz’da aşure etkinliği

Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneğinden kapatılma sürecine ilişkin bilgilendirme toplantısı

Halk Birliğinden “Telebakım” programına eleştiri

Kuraklık alarmı: 12 adada olağanüstü hal ilan edildi

Makul reddedilebilirlik: Vekil güçlerin sinsi gözdağı taktikleri

Bir gencin Real Madrid hayaline destek