Anasayfa


10-04-2019
GTGB kurslarının sergisi Kozlukebir’de yapıldı
Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) çatısı altında faaliyetlerine devam eden Kozlukebir, K. Müsellim, Durhasanlar, Sirkeli, Çayvakıf ve Dikilitaş el sanatları kurslarının yıl sonu sergisi 6 Nisan Cumartesi günü Kozlukebir köyündeki eski belediye binasında yapıldı.
10 Nisan 2019 Çarşamba



Serginin açılışına, Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu’nun eşi Aslı Ömeroğlu, eyalet meclis üyesi adayı Cihan İmamoğlu, ev sahibi kurum adına GTGB Başkanı Necat Ahmet, kurs öğretmenleri, öğrenciler ve bölge halkı katıldı.

Açılış konuşmasında, kursların asıl amaçlarının sağlıklı beyinler, sağlıklı anneler yetiştirmek ve birlikteliği sağlamak olduğunu söyleyen GTGB Başkanı Necat Ahmet, “Kadınların evde olmalarından dolayı psikolojik sorunların çoğalması bizim için büyük bir problem. Bunları çözebilmek için sorumluluk vermeye çalıştık. İnisiyatif alarak kendi başlarına karar verebilsinler, tanışabilsinler ve çalışabilsinler istedik.” ifadelerini kullandı.

Kozlukebir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Mustafa yaptığı konuşmada belediye olarak çocuklara yönelik uçurtma şenliği, spor programları ve çocuk sinemaları gibi etkinliklerle destek olmaya çalıştıklarını söyledi. Mustafa, “Bundan sonra da daha fazlasını başarmak için çalışacağız. Bu tür organizasyonlar; kardeşliğimizi, birliğimizi pekiştirecektir. Biz, Kozlukebir Belediyesi olarak her zaman sizlerin yanında olacağız.” dedi.

Yetenekli kadınların arasında bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, “GTGB yönetimine teşekkür ediyorum. Kadınları öne çıkarmayı ve bir çatı altında toplamayı başardılar. Bunun önemli olduğunu ve katkı sağladığını düşünüyorum. ” ifadelerini kullandı.

Rodop Milletvekili İlhan Ahmet ise etkinlikte emeği geçen herkesi ve özellikle de Mediha Bekiroğlu’nu tebrik ederek, “Burada yapılan iş çok büyük. Ev ekonomisine katkısı çok önemli. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız toplantıda Orestiada’dan Kadın Kooperatifi başkanını da getirdik. Onlar toplanmış ve ev ürünlerini üretip satıyorlar. Önemli miktarda para kazanıyorlar. Bu bilgiyi elde etmek için bir seferberlik başlatacağız hep birlikte. Bunun nasıl çalıştığını yerinde gördüm. İnceleme aşamamız devam ediyor. Küçük kooperatifler kurarak hanımların ayakta kalabilmeleri ve ev ekonomilerine katkıda bulunabilmeleri için nelerin yapılması gerektiğini incelemekteyiz.” dedi.

El işleri kurslarının bölge için çok önemli bir faaliyet olduğunu belirten Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu’nun eşi Aslı Ömeroğlu da, “Buradaki kursları ziyaret etmeye ve hanımlarla tanışmaya çalışıyorum. Benim gözlemim kursların bölgedeki bayanlara sosyal ve ekonomik olarak çok şey kattığı ve faydalı olduğudur.” ifadelerine yer verdi.

Yapılan konuşmalardan sonra etkinliğe katılan konuklar sergiyi gezdi.

Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler