Anasayfa


11-04-2019
DİMAR Partisi SİRİZA’yla işbirliği kararı aldı
Demokratik Sol Parti (DİMAR) , SİRİZA ile işbirliği kararı aldı.
11 Nisan 2019 Perşembe

DİMAR Partisi Merkez Yürütme Kurulu geçtiğimiz günlerde yaptığı toplantıda önümüzdeki seçimlerde SİRİZA Partisi ve diğer bazı siyasi grupların oluşturduğu “İlerici İttifak”la güçbirliği yapmayı kararlaştırdı. Partinin Merkez Yürütme Kurulu’nda alınan karar, 30’a karşı 3 oyla alındı.

Konuyla ilgili olarak DİMAR’dan yapılan açıklamada işbirliğinin eşit şartlarda ve parti programları çerçevesinde olacağı belirtildi. Açıklamada ortak seçim komisyonu oluşturulacağı ve DİMAR temsilcilerinin gerek Avrupa Parlamentosu seçimlerinde gerekse milletvekili seçimlerinde aday listelerinde yer alacağı kaydedildi.

Kuruluş felsefesine ve değerlerine sadık kaldığını ifade eden DİMAR Partisi, yazılı açıklamasında ülke genelindeki sol ve ilerici güçlerin biraraya geleceği siyasi yapı olarak değerlendirdiği “İlerici İttifak”la güç birliğinin ülke siyaseti açısından son derece önemli olduğunu savundu.

Makedonya isim sorununa yönelik Prespa anlaşmasının onaylandığı süreçte SİRİZA ile yakınlaştığını kaydeden DİMAR Partisi, fanatizmden uzak bir şekilde milli menfaatlerin korunması için gayret gösterildiğini vurguladı. “İlerici İttifak”ın ve DİMAR – SİRİZA işbirliğinin ANEL ve Panos Kammenos’un hükümetten ayrılmasıyla mümkün hale geldiği ifade edilen yazılı açıklamada, sözkonusu ittifakın siyasi sistem için bir şans olduğu dile getirildi.

Bu arada iki partinin işbirliği sürecinde SİRİZA Başkanı ve Başbakan Aleksis Çipras ile DİMAR Başkanı Thanasis Theoharopulos’un biraraya gelerek işbirliği konusunu görüştüğü ifade edildi.

Hatırlanacağı üzere DİMAR Partisi daha önce PASOK ve POTAMİ ile ortaklık kurarak KİNAL partisi adı altında birleşmişti. Sonrada POTAMİ ile DİMAR partileri, KİNAL’dan ayrıldıklarını açıklamışlardı.

Haberler


İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi

Fatih Terim ile Panathinaikos’un yolları ayrıldı

’Romeo ve Juliet’ Atina’da perde açtı

Yunanistan’da halkın yüzde 51’i demokrasi açığından şikayetçi

Gümülcine eski adalet sarayının restorasyonu için umut ışığı

Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu törenle başladı

Burhan Baran İnhanlı Belediyesindeki çiftçilerin sorunlarını meclise taşıdı

BTTDD eski genel başkanı Necmettin Hüseyin dünya evine girdi

Son ankette YDP birinci, SİRİZA ikinci, kararsızlar yüzde 18

Kirazlı yolunda bakım çalışmaları devam ediyor