Anasayfa


13-04-2019
Bulustra Belediyesi için üçlü işbirliği
İskeçe’nin Bulustra (Avdira) Belediyesi’nde üç siyasi hareket birleşerek seçimlere katılma kararı aldı.
13 Nisan 2019 Cumartesi

Eski belediye başkanı Vasilis Çolakidis ile geçen dönem SİRİZA’nın desteğiyle seçimlere katılan Nikos Kaliambakas ve daha önce yayınladığı açıklamayla liste kuracağını duyuran Gökçeler eski belediye başkanı ve eyalet meclis üyesi Birol İncemehmet seçimler öncesinde güçlerini birleştirdi.

Tek liste halinde yerel seçimle katılma kararı alan Çolakidis, İncemehmet ve Kaliambakas 11 Nisan Perşembe günü ortak basın toplantısı düzenledi.

Bir süredir görüşmelerde bulunan üçlü, aldıkları ortak kararı kamuoyuna açıkladı. Eski belediye başkanı Vasilis Çolakidis, yaptığı açıklamada en eski yerel yönetici olarak liste başkanı olarak seçimlerde yer alacağını duyurdu ve “Bir süredir devam eden görüşmeler sonuç verdi. Üç hareketin de ortak liste başkanı olarak seçimlere katılmaktan onur duyuyorum. Seçimleri kazandığımız takdirde tüm bölge ve belediyemiz kazanmış olacaktır.” dedi. Bulustra (Avdira) belediyesinin imkanlarının kullanılmadığı kaydeden Çolakidis, “Bulustra belediyesi adeta otomatik pilotla yönetiliyor. Belediyede dengeli bir kalkınma yok. Yanlış stratejiler uygulandı ve büyük eksiklikler ortaya çıktı” diye konuştu.

Gökçeler Belediyesi eski başkanı Birol İncemehmet ise yeni bir liste kurma çalışmalarına başladığını ancak diğer listelerle işbirliği olanağı doğduğu andan itibaren bu işbirliğinin gerçekleşmesine yoğunlaştığını söyledi. Yeni seçim yasasının işbirliği anlayışının gelişmesini zorunlu kıldığını ifade eden İncemehmet, “Bizler belki farklı siyasi görüşlerden gelen insanlar olabiliriz. Ancak amacımız ve istediğimiz bölgemizin gelişmesi ve kalkınmasıdır. Ortak amacımız ve işbirliğimizin hedefi budur.” ifadelerine yer verdi.

2014 yılındaki seçimlere “Dönüş” (Strofi) listesi başkanı olarak katılan Nikos Kaliambakas da yeni listenin ismini “İşbirliği” olarak açıkladı. “Bu belediyede kısır muhalefete yer olmadığını dile getiren Kaliambakas, Vasilis Çolakidis’in başkanlığında gerçekleşen ittifakın önemli işler başarabileceğini söyledi.

Çolakidis, İncemehmet ve Kaliambakas yeni yasayı dikkate alarak işbirliğini ikinci turda değil de, seçimden önce hayata geçirmeyi daha doğru bir hareket olarak değerlendirdiklerini vurguladı.

Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler