Anasayfa


13-04-2019
Cemil Kabza listesinin ve projelerinin tanıtımını gerçekleştirdi
İskeçe’nin tek Türk azınlık belediyesi olan Mustafçova Belediyesi’nin mevcut Belediye Başkanı Cemil Kabza listesinde bulunan adaylarını ve projelerini tanıttığı bir etkinlik düzenledi.
13 Nisan 2019 Cumartesi



Etkinlik 12 Nisan Cuma akşamı İskeçe’deki Elisso Otel’de gerçekleşti. “Halk Hareketi” listesi ile yeniden belediye başkanlığına aday olan Cemil Kabza etkinlikte listesinde bulunan adayları tanıttı, belediye başkanı olarak bugüne kadar gerçekleştirdiği proje ve çalışmaları anlattı.

Cemil Kabza konuşmasında yeniden belediye başkanı seçilmesi durumunda hayata geçirilecek olan projeleri de katılımcılara sundu. “Gönül dostları ile birlikte yola devam ediyoruz” sloganı ile listesinin seçimlere gireceğini söyleyen Cemil Kabza “Halk Hareketi” olarak kuruldukları ilk günde olduğu gibi bugünde samimiyet ve hiç bir karşılık beklemeden halka hizmet etmek için biraraya gelmiş insanlardan oluşan bir liste ile yola devam edeceklerini söyledi.

Mevcut yönetim olarak seçildikleri 2014 yılından bu yana zor şartlar altında bir çok projeye imza attıklarını vurgulayan Kabza, Yunanistan’ın yaşadığı derin ekonomik krizin belediyeleri de ciddi oranda etkilediğini söyledi. Belediye yönetimini devraldıklarında belediyeye karşı açılmış bir çok dava ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Cemil Kabza yaptıkları çalışmalarla bu davaların büyük kısmını sonuçlandırdıkları söyledi. “Ekonomik sıkıntıların dorukta olduğu 2014’te zor bir dönemde belediyeyi devraldık ki, bugün de hala bu sorundan tamamen kurtulduğumuzu söylemek maalesef mümkün değildir. Eylül 2014’te bismillah dediğimiz dönemde önceki yönetim tarafından hazırlanan bir bütçe ve teknik programı uygulamak zorunda kaldık. Aynı dönemde devlet tarafından sağlanan finansmanın kesintileri de hız aldı.” diyen Cemil Kabza tüm bu zorluklara rağmen yaptıkları çalışmalar ile Mustafçova Belediye bütçesinin 2019 yılı dahil olmak üzere hiç bir zaman açık vermediğini aksine her yılın bütçe fazlasıyla kapandığını söyledi. Görevde oldukları 4,5 yıl içinde toplam maliyeti yaklaşık 5 milyon 120 bini bulan bir çok proje hazırladıkları ve uyguladıklarını söyleyen Kabza daha sonra bu projeleri ve maliyetlerini ayrıntılarıyla katılımcılara anlattı.

Halk Hareketi olarak tek amaçlarının köylerde kalan insanların yaşam kalitesini arttırmak olduğunu ve bu yöndeki çalışmalarının aralıksız bir şekilde devam ettiğini söyleyen Cemil Kabza bu çabalarının mutlaka sonuç vereceğine inandığını belirtti. “Bu güne kadar yaptıklarımız, planladıklarımız ve hazırladıklarımız ortada. Geleceğe yönelik plan ve projelerimiz de hazır. Yeni dönem için yaklaşık 20 milyon Euroluk proje hazırlığımız mevcut.
Biz, geleceğe hazırız. Halk Hareketi ekibi olarak bizler, daima milletimizin yararına olacak, doğru ve dürüst hizmet anlayışımızla hareket ettik, böyle de devam etmeye karalıyız. Bizim bilmeden konuşanlara, çamur ve iftira atanlara verilecek en güzel cevabımız, icraatlarımız, geleceğe yönelik plan ve projelerimizdir.” diyen Cemil Kabza seçim yarışında rakipleri ile mertçe, arkadaşça, dostça yarışacaklarını söyledi ve “Unutmayalım ki biz aynı ümmetin evlatları, aynı milletin torunlarıyız. Biz aynı belediyenin insanlarıyız. Biz arkadaşız, dostuz ve kardeşiz.” ifadelerini kullandı.

Cemil Kabza’nın konuşmasının ardından “Halk Hareketi” listesinde yer alan tüm adaylar tek tek sahneye çağrıldı ve tanıtıldı.

Etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.


Haberler


ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’