Anasayfa


16-04-2019
İskeçe Azınlık Lisesi’nden muhteşem şiir ve müzik etkinliği
İskeçe Muzaffer Salihoğlu Azınlık Ortaokul – Lisesi’nin düzenlediği şiir ve müzik gecesi yoğun katılımla gerçekleştirildi.
16 Nisan 2019 Salı



İskeçe Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılan kültür etkinliğinde Azınlık Lisesi öğrencileri Türk ve Yunan şairlerinden seçilen şiirleri seslendirdi. Ayrıca okul öğrencilerinden oluşan koro da Türkçe ve Yunanca şarkılar seslendirdi. Etkinlik, okulun edebiyat öğretmenleri Mithat Çabuk, Kostas Kavanozis, Saadettin Şakir Hüseyin, Süleyman Dikme Süleymanoğlu, Sevin Kadı, Paraskevi Efthimiu ve Adriani Aleksandridu ile müzik öğretmeni Mehmet Mustafa’nın katkılarıyla hazırlandı.
İskeçe’deki etkinlik 12 Nisan Cuma günü gerçekleştirildi. “Şiir Açık Bir Kapıdır” konulu kültür etkinliği Türkiye’den gelen kontenjan öğretmenlerinden edebiyat öğretmeni Mithat Çabuk ile Kostas Kavanozis’in açılış konuşmalarıyla başladı.

Yapılan konuşmalardan sonra öğrenciler Türk ve Yunanlı şairlere ait birbirinden güzel şiirleri ustalıkla okudular. Bazı şiirler ise iki öğrenci tarafından dönüşümlü olarak okundu. Öğrencilerin şiir performansı beğeniyle izlenirken, bazı duygulu şiirlerin okunması sırasında etkinliğe katılanlar gözyaşlarını tutamadı. Etkinlikte sahneye çıkan 50’ye yakın öğrenci Türkçe ve Yunanca olmak üzere yaklaşık 40 şiir okudu. Müzik öğretmeni Mehmet Mustafa yönetimindeki okul korosu ise Türkçe ve Yunanca olarak bilinen dört şarkı seslendirdi. Etkinlik sonunda öğrenciler etkinliğe katılanlar tarafından ayakta alkışlandı.

İskeçe Muzaffer Salihoğlu Azınlık Ortaokul – Lisesi’nin etkinliğine, İskeçe ili ortaöğretim müdürü Yorgos Papathanasiu, ortaöğretim eğitim danışmanı Yorgos Tzastas, İskeçe belediye başkan adayı Savvas Melissopulos, İskeçe Azınlık Lisesi Encümen Heyeti yöneticileri ile Okul Aile Birliği yöneticileri, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bahri Belço, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler