Anasayfa


17-04-2019
YAKA İKE’den kiraz üreticilerine yönelik bilgilendirme toplantısı
Gümülcine’deki YAKA İKE Kiraz İşleme Tesisi yöneticileri kiraz sezonunun başlamasına sayılı günler kala bölgedeki kiraz üreticilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.
17 Nisan 2019 Çarşamba



16 Nisan Salı günü YAKA İKE İşleme Tesisi’nde düzenlenen toplantıya YAKA İKE Kiraz İşleme Tesisi Yönetim Kurulu Başkanı Levent Sadık Ahmet, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Eyalet Meclis Üyeleri Ahmet İbram ve Mustafa Katrancı, Yassıköy Belediye Başkan Yardımcısı Galip Hüseyin, Yassıköy Belediye Başkan adayı Önder Mümin ve bölgedeki kiraz üreticileri katıldı.

Toplantıda YAKA İKE Şirketi Ziraat mühendislerinden Tezcan Kervan ve Cihangir Korkmaz katılımcılara, kiraz üretimi sırasında üreticilerin dikkat etmesi gereken konular hakkında bilgiler verdi.

Toplantının açılış konuşmasını YAKA İKE Kiraz İşleme Tesisi Yönetim Kurulu Başkanı Levent Sadık Ahmet yaptı. Tüm katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında Sadık Ahmet, kiraz üreticilerine verimli bir sezon geçirmeleri dileğinde bulundu.

Daha sonra Ziraat Mühendisi Tezcan Kervan söz alarak, bu yıl tesis olarak kiraz üreticilerini daha hızlı bir şekilde bilgilendirme adına ‘Mesaj’ sistemine geçtiklerini belirtti. Bu şekilde kiraz üreticilerini en kısa sürede bilgilendirdiklerini söyleyen Tezcan, üreticilerin buradaki bilgileri bir an evvel bahçelerinde uygulamaları gerektiğinin altını çizdi. Tezcan, üreticilerin kendilerine mesajla iletilen uygulamayı geciktirmeleri halinde bahçelerinde ciddi kayıplar yaşayabilecekleri uyarısında bulundu. Bazı kiraz üreticilerin kirazın yanında, tütün üretimi de yaptıklarını anımsatan Tezcan, bahse konu üreticilerin her ilaçlamadan sonra ilaç makinalarını çok iyi bir şekilde temizlemeleri gerektiğini vurguladı.

Ziraat Mühendisi Cihangir Korkmaz, da “Yaka bölgesi, ihracata yönelik modern kiraz üretimi ve pazarlama faaliyetlerinin değerlendirilmesi” başlığı altında bir konuşma yaptı. Korkmaz konuşmasında; YAKA İKE, üretim ve pazarlama programının gelişimi, bölge üreticisi açısından değeri, YAKA İKE’nin bu konularda üstlendiği sorumlulukların bölge ve üreticiler açısından önemi, YAKA İKE’nin gelecek sezon beklentileri ile geleceğe yönelik pazarlama hedefleri gibi konuları ele aldı. Korkmaz ayrıca hasat dönemi yapılacak uygulamalar, sulamanın önemi ve sulama etkinliğinin kalite ile olan ilişkisi, hasat edilen malın arazide saklama ve depoya nakil koşullarının değerlendirilmesi ve kaliteli mal – iyi fiyat ilişkisi konularında da bilgi verdi.

Son olarak Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, kurulan tesisin bölgedeki kiraz üreticileri açısından son derece önemli olduğunun altını çizdi. Ömeroğlu, yeni sezonda kiraz üreticilerine bol kazançlı bir sezon geçirmeleri temennisinde bulundu.

Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler