Anasayfa


20-04-2019
Geleneksel Domruköy mevlidi gerçekleşti
Rodop iline bağlı Domruköy’de geleneksel olarak düzenlenen köy mevlidi bu yıl 20 Nisan Cumartesi günü gerçekleşti.
20 Nisan 2019 Cumartesi



Her yıl yoğun bir katılımla yapılan Domruköy mevlidi bu yıl hava mualifetinden dolayı geçen yıllara oranla daha düşük bir katılımla gerçekleştirildi.

Mevlit sonrası kılınan öğle namazının ardından katılımcılar, köy halkı tarafından evlerine davet edilerek yemek ikram edildi.

Etkinlik Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği’ne bağlı İlahi Grubu’nun Mevlid-i Şerif okumasıyla başladı. Daha sonra mevlidin duasını Gümülcine Seçilmiş Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet yaptı. Ardından Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Müftü İbrahim Şerif konuşmasında Üç Aylar’ın İslam dini açısından önemli aylar olduğunu, bu aylarda manevi pazarların kurulduğunu dile getirerek, bu aylarda yapılan sevapların daha fazla olduğunu ifade etti.


Mevlide, Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, DEB Partisi Genel Başkanı Çidem Asafoğlu ve parti yöneticileriyle AP adayları, Rodop ili SİRİZA Milletvekili Mustafa Mustafa, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan adayları Kostas Simitçis, Hristodulos Topsidis, Kostas Kaçimigas ve listelerinden eyelet meclisine aday olan azınlık adayları, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Kozlukebir eski belediye başkanı İbrahim Şerif, Kozlukebir Belediye Başkan adayı Erdem Hüseyin, Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Tarkan Multaza ve eyalet meclis üyeleri Ahmet İbram, Mustafa Katrancı, BAKEŞ Başkanı Ahmet Hacıosman, Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Esat, GTGB Başkanı Necat Ahmet, BTTÖB Başkanı Aydın Ahmet ve Türkiye’den Bursa - Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar katıldı.


Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler