Anasayfa

23-04-2019
Darbeciler için "güvenlik zaafiyeti" iddiası
Yunan basınında, darbecileri korumak için tahsis edilen 90 kişilik polis gücünün 3’e indirildiği öne sürüldü.
23 Nisan 2019 Salı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yunanistan’a kaçan ve yargı kararınca serbest bırakıldıktan sonra yoğun koruma altına alınan sekiz asker ile ilgili "güvenlik zaafiyeti bulunduğu" iddia edildi.

Eleftheros Tipos gazetesi, Danıştay tarafından sığınma hakkı tanınmasının ardından kaçırılma ya da öldürülme korkusuyla Yunan Polis Teşkilatı'na (ELAS) ait bir binaya yerleştirildiğini belirttiği darbecileri korumak için tahsis edilen 90 kişilik polis gücünün üçe indirildiğini öne sürdü.

Gazete haberinde, sekiz darbecinin bir yıldan uzun süredir bulundukları binanın son günlerde Özel Terörle Mücadele Birimi'ne (EKAM) bağlı üç polis tarafından 8’er saatlik ara ile nöbetleşe korunduğu, bu durumun kaçak askerler açısından "güvenlik zaafiyeti oluşturduğu" ifade edildi.

Yunan basınında daha önce çıkan haberlerde, yargının sığınma hakkı verip cezaevinden salıverdiği sekiz darbeci askerin, aralarında keskin nişancıların da bulunduğu 90 kişilik polis gücüyle korumaya alındığı belirtilmişti.

Haberler


Kozlukebir Belediyesi’nde bazı okullar tatil edildi

Mustafçova Belediyesi’nde okullar yarın tatil

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’dan Berat Gecesi mesajı

Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’ten Berat Kandili mesajı

Ali Salihoğlu vefatının 3. yılında anıldı

İskeçe’de 29 Ocak: Hafızada Direniş, Kimlikte Onur

Başkonsolos Ünal’dan Büyük Derbent köyünü ziyaret

Ümit Özdağ Gümülcine’de azınlık kurumlarını ziyaret etti

Yunanistan ve Fransa, savunma alanındaki işbirliği anlaşmasını yenilemeye hazırlanıyor

GTGB’de “Yaratıcı Çocuk” etkinlikleri devam ediyor

DEB Partisinden 29 Ocak açıklaması

29 Ocaklar Gümülcine’deki etkinlikte anıldı