Anasayfa


23-04-2019
BİHLİMDER “Yapay Zeka” konferansı düzenledi
Batı Trakya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHLİMDER), 20 Nisan Cumartesi akşamı Gümülcine’deki dernek lokalinde “Yapay Zeka” konulu bir konferans düzenledi.
23 Nisan 2019 Salı



“Bihlimder Buluşmaları” kapsamında düzenlenen konferansta açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Mehmet Emin Ahmet etkinliğe katılanlara teşekkür etti.

Konferansta konuşmacı olan Doç. Dr. Ahmet Dağ, dünyanın en tehlikeli fikrinin transhümanizmin olduğuna dikkat çekti. Dağ, “Sosyo-politik bir tutum ve ideolojik çerçevede ilerleyen transhümanizmle ilgilenen ve Yapay Zeka (YZ) üzerinde çalışan kişilere, şirketlere ve devletlere bakıldığında transhümanizm güç odakları ve siyasi iktidarların güdümündedir. Transhümanizmin en güçlü vasıtalarından biri makineleri akıllı yapmaya çalışan yapay zekadır.” görüşlerine yer verdi.

Doç. Dr. Ahmet Dağ konuşmasının son bölümünde, “Transhümanizm insan zekasını geride bırakacak ve onun üzerinde tahakküm kuracak gibi görünüyor. Uzmanlar tarafından endüstri, tıp, askeri ve eğlence alanlarında da kullanılan robotların, ağır işleri yapan, hastalıkları teşhis ve tedavi eden, bununla yetinmeyip insanların cinsel ihtiyaçlarına dahi cevap verecek bir niteliğe bürüneceği iddia edilmektedir.”diye konuştu.

Haberler


Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu

‘Ekspres Vize’ye 5 ada daha dahil ediliyor

ABTTF: ‘9 Haziran’da AP seçimlerinde oylarımız DEB Partisine’

Güney Meriç Derneğinden Hıdırellez etkinliği

3500 dönümü sulayan kanalların bakım çalışmaları başladı

FUEN üyesi Türk kuruluşları AGİT toplantısına katıldı