Anasayfa


30-04-2019
BİHLİMDER'den “Çanakkale Destanı - Dün, Bugün, Yarın” konulu konferans
Batı Trakya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHLİMDER), 26 Nisan Cuma akşamı Gümülcine’deki dernek lokalinde “Çanakkale Destanı – Dün, Bugün, Yarın” konulu bir konferans düzenledi.
30 Nisan 2019 Salı



“Bihlimder Buluşmaları” kapsamında düzenlenen konferansa Türkiye’den konuşmacı olarak tekstil mühendisi Necmi Sarıyer katıldı.

Konferansa, BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet’in yanı sıra Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, DEB Partisi Halkla İlişkiler Koordinatörü Fatih Hüseyin Kadıoğlu, Trakya Tütüncüler Kooperatifi Başkanı Hüseyin Esat ve diğer davetliler katıldı.

Etkinlik BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet’in yaptığı selamlama konuşmasıyla başladı.

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu da yaptığı konuşmada, Çanakkale’nin çok özel bir yer olduğunu ve seçilen konunun çok önemli bir konu olduğunu belirtti.

Murat Ömeroğlu Çanakkale’nin kendisi için çok özel bir yere sahip olduğunu belirterek bundan önce de görev yaptığı bir çok yerde Çanakkale ile ilgili etkinlik düzenlenmesine destek olduğunu söyledi. Başkonsolos, görev yaptığı sırada Hindistan’ın Haydarabad şehrinde böyle bir etkinliğin yapılması için Türkiye’den konuşmacı getirilmesine katkı sağladığını ifade etti.

Bundan önceki görevinin denizcilikle ilgili olduğunu hatırlatan Başkonsolos Ömeroğlu, “Denizcilikte normalde gemi geçişleri sırasındaki seyir defterine gemilerin yaptıkları manevralar yazılır. Ancak Çanakkale için ‘Çanakkale’den çıkıldı’ ifadesi kullanılır. Dolayısıyla ‘Çanakkale geçilmez’ sözü bizim denizcilik geleneğimizde de yer etmiştir.” ifadelerini kullandı.

Selamlama konuşmalarından sonra, Türkiye’den konuşmacı olarak gelen Tekstil mühendisi Necmi Sarıyer, Mustafa Kemal Atatürk’ten sonra Çanakkale savaşları üzerine 2800 kitabın yayınladığını anımsatarak, Çanakkale savaşları ve o dönemde yaşanan olaylara ilişkin bir sunum yaptı.


Haberler


Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu

‘Ekspres Vize’ye 5 ada daha dahil ediliyor

ABTTF: ‘9 Haziran’da AP seçimlerinde oylarımız DEB Partisine’

Güney Meriç Derneğinden Hıdırellez etkinliği

3500 dönümü sulayan kanalların bakım çalışmaları başladı

FUEN üyesi Türk kuruluşları AGİT toplantısına katıldı