Anasayfa


02-05-2019
Güney Meriç Hıdırellez şenliği gerçekleşti
Batı Trakya Azınlığı Güney Meriç Eğitim ve Kültür Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen Hıdrellez Bahar Şenliği, 30 Nisan Salı günü akşamı Meriç iline bağlı Musaköy’de geçekleştirildi.
2 Mayıs 2019 Perşembe



Etkinlik, Berna Mustafaoğlu ve öğrencilerinin açtığı Ebru sergisi ile başladı. Daha sonra Batı Trakya Azınlığı Güney Meriç Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Bekir Mustafaoğlu, Rodop - Evros SÖPA Mezunu Öğretmenler Derneği Başkanı Salih Ahmet, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Dostluk Eşitlik Barış Partisi Başkanı Çiğdem Asafoğlu ve Türkiye'nin Gümülcine Konsolosu İbrahim Sakli birer selamlama konuşması yaptı.


BEKİR MUSTAFAOĞLU
Batı Trakya Azınlığı Güney Meriç Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Bekir Mustafaoğlu, yaptığı konuşmada dernek olarak amaçlarının gençlere kültürümüzü öğretmek ve gelecek kuşaklara hazırlamak oldugunu belirterek, derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

SALİH AHMET

Rodop - Evros SÖPA Mezunu Öğretmenler Derneği Başkanı Salih Ahmet yaptığı konuşmada, Sağırlar okulunda görev yaptığını bölgede bazı okulların kapandığını fakat Musaköy okulunun verilen mücadele sonucunda tekrar açıldığını söyledi. Ahmet, bölge halkının okullarına sahip çıktıkları ve böyle bir etkinliği düzenlediklerinden dolayı tebrik etti.


AYDIN AHMET

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, yaptığı konuşmada Hıdırellez hakkında bilgi verdi ve "Kültürümüzü yaşatmak adına Batı Trakya Azınlığı Güney Meriç Eğitim ve Kültür Derneği Hıdırellez Şenliği’ni geleneksel hale getirmiş ve her yıl kutlamaya gayret göstermiştir. Bu yöre insanını eğitime verdikleri önemden dolayı kutluyorum. 6 Mayıs’ta okullarımıza kayıtlar başlayacak. Sadece buradaki insanlara değil, bütün Batı Trakya Türk Azınlığı'na sesleniyorum. Lütfen çocuklarınızı azınlık okullarına kaydettirin. Çünkü gelecek azınlık okullarındadır. Azınlık okullarına sahip çıkmazsak geleceğimiz kötüye gidecektir." dedi.

RIDVAN AHMET

Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Batı Trakya Azınlığı Güney Meriç Eğitim ve Kültür Derneği Başkanına düzenledikleri etkinlikten dolayı teşekkür etti ve bu tür etkinliklerin birlik ve beraberliği güçlendirdiğini söyled.


ÇİĞDEM ASAFOĞLU

Dostluk Eşitlik Barış Partisi (DEB) Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu da yaptığı konuşmada DEB Parisi’nin Avrupa Parlementosu (AP) seçimlerine katıldığını ve herkesin desteğini beklediklerini kaydetti ve seçimlere katılma nedenleri hakkında bilgi verdi. Asafoğlu, "Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığının vakıf, eğitim gibi sorunlarının yanında ekonomik olarak geri kalımşlığın olduğunu belirtti ve bu sorunları gerek Atina’ya gerekse Avrupa’ya duyurabilmek için 26 Mayıs günü AP sandığında birleşmeyi ümit ediyoruz" dedi.

İBRAHİM SAKLİ

Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Konsolosu İbrahim Sakli yaptığı konuşmada dernek üyelerini ve yöneticilerini tebrik etti. İbrahim Sakli konuşmasının devamında, "Yaklaşan seçimler arifesinde siyasi arena ısınmış durumda. Bizlerin arzusu, bulunduğunuz ve vatandaşı olduğunuz Yunanistan’da; kültürel, siyasi, ekonomik ve her alanda görünür olmanızıdır, haklarınızı savunabilir pozisyonda olmanızdır. Bu anlamda tüm soydaş siyasetçilerimizi destekliyoruz ve başarılı olmalarını arzuluyoruz. Eğitim Azınlığın kanayan yarasıdır. Diğer konuşmacıların söyledikleri gibi, azınlık okullarına sahip çıkmanın önemli bir konu olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Etkinliğin kültürel kısmında ise Güney Meriç Derneği, Kozlukebir Kadınları Yardımlaşma Derneği folklor ekipleri gösteriler sundu ve çeşitli skeçler sahnelendi. Gecenin sonunda ise Dinkler Hanımeli Derneği Folklor Ekibi ilk defa bölgede gösteri sundu. Program, Hanımeli Derneği Korosu’nun seslendirdiği türkülerle devam etti.

Etkinlik, 1 Mayıs Carşamba günü de Musaköy yakınlarındaki Palamutluk bölgesinde gün boyu piknik ve eğlenceyle sona erdi.

Haberler


Eyalet Başkanı ve Başkan Yardımcısından doludan zarar gören bölgelere ziyaret

Mikrobiyologlar ülke genelinde greve gitti

GAT’tan ‘Gençlik Bayramı’ etkinliği

İTB’nin hak arama mücadelesi Trakya Üniversitesinde panelde ele alınacak

Panathinaikos AKTOR, 12 yıl aradan sonra Dörtlü Final’e yükseldi

Ilıca’da muhteşem Hıdırellez Şenliği

İTB ve GTGB ekipleri Kuzey Makedonya’daki Hıdrellez Festivaline katıldı

Yağmur geliyor, hava sıcaklığı düşüyor

Soydaşlar Mustafçova’da hatim etkinliğinde buluştu

Çocuk parası için başvurular cuma günü sona eriyor

Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti