Anasayfa


09-05-2019
Batı Trakya’dan halk oyunları ekipleri Çalıklı’daki Hıdrellez Şenliklerine katıldı
Gümülcine Türk Gençler Birliği ve İskeçe Türk Birliği halk oyunları ekipleri, Kuzey Makedonya’nın Çalıklı köyünde düzenlenen 28. 28. Uluslararası Hıdrellez Bahar Şenlikleri Festivali’ne katıldı.
9 Mayıs 2019 Perşembe



İskeçe Türk Birliği ve Gümülcine Türk Gençler Birliği halk oyunları ekipleri Sekreter Cahit Halil ve Halk Oyunları Eğitmeni Erkan Demiroğulları ve İskeçe Türk Birliği Halk Oyunları Eğitmeni Tülin Hacıhalil başkanlığında 3 – 4 Mayıs tarihlerinde Kuzey Makedonya’nın Valandova iline bağlı Çalıklı köyünde düzenlenen 28. Uluslararası Hıdrellez Bahar Şenlikleri Festivali’ne katıldı.

Batı Trakya’dan giden ekip ilk olarak 3 Mayıs Cuma günü korteje katıldı ve Strumica meydanına yürüdü, açılış gösterilerinde sahne aldı. 4 Mayıs 2019 Cumartesi günü Çalıklı köyünde düzenlenen festivalin final gösterilerinde sahne alan Batı Trakya ekipleri büyük beğeni topladı.

Şenlik kapsamında Hıdrellez sergisi açıldı. Balkan ülkeleri ve Türkiye'den gelen halk oyunları ekiplerinin yanı sıra şenlikte yağlı güreş oyunları görsel şölen oluşturdu.

Valandova'ya bağlı Çalıklı köyünde düzenlenen şenliğin açılış törenine, Türkiye Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara, Makedonya'nın Dış Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Elvin Hasan, Valandova Belediye Başkanı Pero Kostadinov, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu, MHP Milletvekili Saffet Sancaklı, TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Mahmut Çevik ile Kuzey Makedonya'dan milletvekillerinin yanı sıra Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler