Anasayfa

15-05-2019
Yuvacılı köyünde iftar bereketi
Yassıköy Belediyesi'ne bağlı Yuvacılı köyünde 14 Mayıs Salı akşamı iftar düzenlendi. İftara köy halkının davet ettiği yöneticiler ve civar köylerden soydaşlar katıldı.
15 Mayıs 2019 Çarşamba



İftar yemeği,Türkiye'deki "Balkanlara Vefa Derneği"nin, Gümülcine Müftülüğü’nün ve Yuvacılı köyü gençlerinin katkılarıyla düzenlendi.

İftar yemeğine, Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, Yassıköy Belediye Başkanı ve Demokratik İşbirliği Listesi Başkanı İsmet Kadı ve listesinden meclis üye adayları, Yassıköy Belediye Başkan Adayı ve İleri Listesi Başkanı Önder Mümin ve listesindeki meclis üye adayları, DEB Partisi Gençlik Kolları Başkanı Burak Adil, DEB Partisi AP Milletvekili Adayı Gazeteci Ramadan Molla Ali, farklı listelerden eyalet meclis üye adayları Mustafa Halil, Cihan İmamoğlu, Hüseyin Hacı Mehmet, Ahmet Kasap, Aziz Halil katıldı.

İrtara ayrıca, İstanbul Kağıthane Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, Bağcılar Müftüsü Ekrem Saydan, Avcılar Müftüsü Bekir Derin ve iftar sofrasının düzenlenmesine öncülük eden Balkanlara Vefa Derneği Başkanı Yüksel Demir, yönetim kurulu üyesi Şaban Hocaoğlu da katılarak Yuvacılı ve civar köylerden soydaşlarla bir araya geldiler.

Akşam ezanının okunmasıyla katılımcılar oruçlarını açtılar. Daha sonra ise toplu halde akşam namazı kılındı.

Namaz sonrasında Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ve Kağıthane Müftüsü Mevlüt Haliloğlu soydaşlara camide kısa birer konuşma yaptılar. İki müftü konuşmalarında düzenlenen iftar sofrasına ve Ramazan ayına vurgu yaptılar.

Konuşmalardan sonra son olarak Balkanlara Vefa Derneği tarafından köy çocuklarına tişört hediye edildi.

Haberler


“Dostlar alışverişte görsün” ziyareti

Gümülcine’nin Yunanistan’a ilhakının 105. yılı kutlandı

Zeybek: ‘Yüksek enerji tüketen tarım tesisleri destek kapsamına alınmalı’

İlayda Ünal, Kırköy Derneği Ova Kadınlar Kolu yönetimini ağırladı

Miçotakis: “Silahlı Kuvvetlerde şimdiye kadarki en büyük reform hayata geçiyor”

Sürücü belgesi başvuruları dijital olarak yapılabilecek

İskeçeli 67 gönüllü kan bağışçısı Atina’daki törenle onurlandırıldı

Dendias: ‘Trakya’nın stratejik önemi Yunanistan ve AB’nin güvenliğini sağlıyor’

Milletvekilinin oturduğu apartmanın girişinde patlama

Yerapetritis, NATO bakanlar toplantısı için Antalya’da

Yunan basınından Erdoğan’a övgü

Yunanistan’a eleştiri: İnsan hakları ve adalet ilkeleri zayıflıyor