Anasayfa

20-05-2019
"Siyasete hep ilgi duydum"
İlhan Mehmet: "Mesleğime başladığım ilk dönemlerde önce kendimi işime adadım, ancak belli bir zamandan sonra tecrübelerimi ve deneyimlerimi siyaset alanına da taşımaya karar verdim. Sayın Metios'un bana listesine katılmamı teklif etmesiyle birlikte de siyasete adımımı atmış oldum."
20 Mayıs 2019 Pazartesi

İLHAN MEHMET KİMDİR?

1982 yılında Gümülcineˈde dünyaya geldim. İlk, orta ve lise eğitimimi Gümülcineˈde tamamladıktan sonra, 1999 yılında Selanik Aristotelio Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne girmeye hak kazandım. Buradan mezun olduktan sonra önce askerlik görevimi tamamladım, akabinde 18 aylık avukatlık stajımı yaptım ve 2009 yılında Gümülcine merkezde büromu açtım. Selanik'teki öğrencilik yıllarımda Genç Akademisyenler Topluluğu (GAT) Yunanistan teşkilat başkanlığı görevinde bulundum. Şu anda Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) asbaşkanlığı görevini yürütmekteyim. Evli ve bir çocuk babasıyım.

SİYASETE HEP İLGİ DUYDUM

Siyasete küçük yaşlardan beri hep ilgi duymuşumdur. Batı Trakya Türk Azınlığı mensubu olarak, zaten kendinizi doğduğunuz günden itibaren siyasetin içinde buluyorsunuz. Mesleğime başladığım ilk dönemlerde önce kendimi işime adadım, ancak belli bir zamandan sonra tecrübelerimi ve deneyimlerimi siyaset alanına da taşımaya karar verdim. Sayın Metios'un bana listesine katılmamı teklif etmesiyle birlikte de siyasete adımımı atmış oldum.

NEDEN METİOS'U TERCİH ETTİM

Sayın Metiosun eyalet başkanlığı döneminde her zaman azınlığımıza yakın bir politika izlediğini gördüm. Bunda en önemli etken belki de kendisinin bölgemizden olması, bir tarım toplumu olan azınlığımızın sorunlarını ilk elden bilmesi ve geçen dönem çoğunluğu azınlık mensubu olan eyalet meclis üyeleriyle yakın bir işbirliği içinde olmasıdır.

Metios, öncelikle geçimini büyük ölçüde tarımdan sağlayan toplumumuza, belediyelere kaynak aktararak, çeşitli su sondajları ve sulama hatları yapılmasının önünü açtı. Şu anda, bu alanda birçok proje tamamlanmış veya önümüzdeki dönemde belediyelerle işbirliği içinde, tamamlanmayı beklemektedir. İkinci olarak yıllardan beri yapılamayan, Domruköy çayı geçidi ve Kalfa çayı geçidi yapıldı ve bunların akabinde projesi tamamlanmış olan, Menetler çayı köprüsü, Narlıköy çayı köprüsü, ve diğer çayların geçitleri yapılacaktır.

AZINLIK SEÇMENİNE MESAJIM

Seçimlerin, özellikle de eyalet seçimlerinin, halkımız ve bölgemiz için, yarıda kalmış birçok projenin tamamlanması için, çok büyük önem arzettiğini, bu yüzden oylarını bilinçli kullanmaları gerektiğini söylemek istiyorum. Ayrıca 26 Mayıs seçimlerinde birçok bölgemizde dört sandık olacağından, soydaşlarımızın oylarını kullanırken dikkatli olmalarını, yanlış sandığa oy kullanmamalarını

Haberler


“Dostlar alışverişte görsün” ziyareti

Gümülcine’nin Yunanistan’a ilhakının 105. yılı kutlandı

Zeybek: ‘Yüksek enerji tüketen tarım tesisleri destek kapsamına alınmalı’

İlayda Ünal, Kırköy Derneği Ova Kadınlar Kolu yönetimini ağırladı

Miçotakis: “Silahlı Kuvvetlerde şimdiye kadarki en büyük reform hayata geçiyor”

Sürücü belgesi başvuruları dijital olarak yapılabilecek

İskeçeli 67 gönüllü kan bağışçısı Atina’daki törenle onurlandırıldı

Dendias: ‘Trakya’nın stratejik önemi Yunanistan ve AB’nin güvenliğini sağlıyor’

Milletvekilinin oturduğu apartmanın girişinde patlama

Yerapetritis, NATO bakanlar toplantısı için Antalya’da

Yunan basınından Erdoğan’a övgü

Yunanistan’a eleştiri: İnsan hakları ve adalet ilkeleri zayıflıyor