Anasayfa


20-05-2019
“Siyasete hep ilgi duydum”
İlhan Mehmet: “Mesleğime başladığım ilk dönemlerde önce kendimi işime adadım, ancak belli bir zamandan sonra tecrübelerimi ve deneyimlerimi siyaset alanına da taşımaya karar verdim. Sayın Metios’un bana listesine katılmamı teklif etmesiyle birlikte de siyasete adımımı atmış oldum.”
20 Mayıs 2019 Pazartesi

İLHAN MEHMET KİMDİR?

1982 yılında Gümülcineˈde dünyaya geldim. İlk, orta ve lise eğitimimi Gümülcineˈde tamamladıktan sonra, 1999 yılında Selanik Aristotelio Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girmeye hak kazandım. Buradan mezun olduktan sonra önce askerlik görevimi tamamladım, akabinde 18 aylık avukatlık stajımı yaptım ve 2009 yılında Gümülcine merkezde büromu açtım. Selanik’teki öğrencilik yıllarımda Genç Akademisyenler Topluluğu (GAT) Yunanistan teşkilat başkanlığı görevinde bulundum. Şu anda Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) asbaşkanlığı görevini yürütmekteyim. Evli ve bir çocuk babasıyım.

SİYASETE HEP İLGİ DUYDUM

Siyasete küçük yaşlardan beri hep ilgi duymuşumdur. Batı Trakya Türk Azınlığı mensubu olarak, zaten kendinizi doğduğunuz günden itibaren siyasetin içinde buluyorsunuz. Mesleğime başladığım ilk dönemlerde önce kendimi işime adadım, ancak belli bir zamandan sonra tecrübelerimi ve deneyimlerimi siyaset alanına da taşımaya karar verdim. Sayın Metios’un bana listesine katılmamı teklif etmesiyle birlikte de siyasete adımımı atmış oldum.

NEDEN METİOS’U TERCİH ETTİM

Sayın Metiosun eyalet başkanlığı döneminde her zaman azınlığımıza yakın bir politika izlediğini gördüm. Bunda en önemli etken belki de kendisinin bölgemizden olması, bir tarım toplumu olan azınlığımızın sorunlarını ilk elden bilmesi ve geçen dönem çoğunluğu azınlık mensubu olan eyalet meclis üyeleriyle yakın bir işbirliği içinde olmasıdır.

Metios, öncelikle geçimini büyük ölçüde tarımdan sağlayan toplumumuza, belediyelere kaynak aktararak, çeşitli su sondajları ve sulama hatları yapılmasının önünü açtı. Şu anda, bu alanda birçok proje tamamlanmış veya önümüzdeki dönemde belediyelerle işbirliği içinde, tamamlanmayı beklemektedir. İkinci olarak yıllardan beri yapılamayan, Domruköy çayı geçidi ve Kalfa çayı geçidi yapıldı ve bunların akabinde projesi tamamlanmış olan, Menetler çayı köprüsü, Narlıköy çayı köprüsü, ve diğer çayların geçitleri yapılacaktır.

AZINLIK SEÇMENİNE MESAJIM

Seçimlerin, özellikle de eyalet seçimlerinin, halkımız ve bölgemiz için, yarıda kalmış birçok projenin tamamlanması için, çok büyük önem arzettiğini, bu yüzden oylarını bilinçli kullanmaları gerektiğini söylemek istiyorum. Ayrıca 26 Mayıs seçimlerinde birçok bölgemizde dört sandık olacağından, soydaşlarımızın oylarını kullanırken dikkatli olmalarını, yanlış sandığa oy kullanmamalarını

Haberler


Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti

Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu

‘Ekspres Vize’ye 5 ada daha dahil ediliyor

ABTTF: ‘9 Haziran’da AP seçimlerinde oylarımız DEB Partisine’