Anasayfa


20-05-2019
Domruköy’de bir ilk
Rodop iline bağlı Domruköy’de ilk sahur programı Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlendi.
20 Mayıs 2019 Pazartesi



Batı Trakya’nın ilk sahur programı, Rodop ilinin Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Domruköy’de 20 Mayıs Pazartesi günü gerçekleşti. Yaklaşık 1500 kişinin katıldığı sahurda yapılan konuşmalarda birlik ve beraberlik mesajları verildi.

RIDVAN AHMET

Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet yaptığı konuşmada, “Umudumuz, dualarımız bu Ramazan ayında mazlumların acılarının son bulması, gönüllerin kardeşlik ve barış iklimiyle dolmasıdır.” dedi. Ahmet, “Bizleri bu gönül sofrasında bir araya getiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımıza , Domruköy halkına ve gençliğine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

İBRAHİM ŞERİF

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif yaptığı konuşmada, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanına ve tüm katılımcılara teşekkür etti. Şerif, “Ramazan ayı birlik ve paylaşma ayıdır. Bugün Bursa Büyükşehir Belediyesi bu imkanları bizlerle paylaştılar. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Bizlerin birlik beraberlik ortamına katkı sağladılar. Allah onlardan razı olsun. Biz, bu gibi etkinliklerin devamlı olmasını talep ediyoruz, arzu ediyoruz. İnşallah gelecek yıllarda da Batı Trakya’da yeni gelenekler ki sahur geleneği yoktu ve inşallah sayelerinde Batı Trakya’ya yerleşecektir.” dedi.

ALİNUR AKTAŞ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş konuşmasına, aslen Batı Trakyalı olan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu’nun, eski bakanlardan Cavit Çağlar’ın, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın selamlarını ileterek başladı. Aktaş, “Ramazan bütün bereketi ve güzellikleriyle geçiyor. Dün akşam Üsküp’te idik. Yaklaşık bin kişiyle iftar yaptık. Buraya gelmeyi arzu ettim. Bu ortamı yaşamak istedim. İlk iftar olmuş ki çok mutlu oldum. Önemli olan birlik ve beraberlik içerisinde aynı sofrayı bağdaş kurup, diz çöküp beraberce paylaşmaktır.” diye konuştu.

Alinur Aktaş konuşmasına, “Gönül coğrafyamız dedim. Biz, inancımız gereği, her canlı ki hangi dinden ve hangi dilden olursa olsun; zulme uğrayan, sıkıntı yaşayan her canlı için ve her insan için üzülürüz, ağlarız, dertleniriz. Her ne kadar ayrı şehir ve ülkelerde yaşıyor olsak da kalbimizin beraber olduğunu lütfen unutmayın. Türkiye’de bu manada Sayın Cumhurbaşkanımız gönül coğrafyamıza dokunmaya, güzellikler katmaya çalışmaktadır. Bu bazen bir iftar sofrası, bazen bir erzak dağıtımı, bazen da farklı bir projenin o şehirde hayata geçirilmesi olmaktadır. Biriz ve beraberiz. En büyük duamız, birlik ve beraberliğimizin bozulmamasıdır.” diyerek devam etti.

Etkinliğe, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Şükrü Köse, milletvekili İlhan Ahmet, Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Kozlukebir belediyesi başkan adaylarından İbrahim Şerif ve Erdem Hüseyin, eyalet meclisi adaylarından Tarkan Murtaza, Ahmet İbram, Emre Mustafa, Cihan İmamoğlu, Hüseyin Hacı Mehmet, Ahmet Kasap, BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Necat Ahmet, DEB Partisi Başkan Yardımcısı Metin Hacıosman ile çok sayıda soydaş katıldı.
Konuşmalardan sonra hep birlikte kılınan sabah namazıyla program sona erdi.


Haberler


Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu

‘Ekspres Vize’ye 5 ada daha dahil ediliyor

ABTTF: ‘9 Haziran’da AP seçimlerinde oylarımız DEB Partisine’

Güney Meriç Derneğinden Hıdırellez etkinliği

3500 dönümü sulayan kanalların bakım çalışmaları başladı

FUEN üyesi Türk kuruluşları AGİT toplantısına katıldı