Anasayfa


21-05-2019
Yahyabeyli iftarına yoğun katılım
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla 20 Mayıs akşamı Rodop ilinin Yahyabeyli köyünde düzenlenen iftar yoğun katılımla gerçekleşti.
21 Mayıs 2019 Salı



İftar programı Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği’ne bağlı ilahi grubunun okuduğu ilahiler ile başladı. Akşam ezanının okunmasıyla birlikte iftar açıldı.
Protokol konuşmalarında ilk sözü Doğu Makedonya – Trakya eyalet meclisi üyesi Mustafa Katrancı aldı. Katrancı, köyün Yahyabey tarafından kurulduğunu, 650 nüfusa sahip olduğunu ve Şapçı Belediyesi’ne bağlı olduğunu belirtti ve organizasyon için Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

İBRAHİM ŞERİF
Batı Trakya Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif yaptığı konuşmada, “Öncelikle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı’na, paylaşım ayı olan ramazan ayında bizlerle yemeklerini ve zamanlarını paylaştıkları için çok teşekkür ediyorum. Bayrampaşa Belediyesi’nin kervanı buraya gelecekti ki çeşitli nedenlerle Balkanlar’a çıkamadıkları için bizlere vermiş oldukları sözü tutamadılar. Onun yerine Bursa bizlere geldi. Bu güzel anıyı bizlere yaşattılar. Ben kendilerine çok çok teşekkür ederim ve ikinci teşekkürü de Yahyabeyli köyüne ve gençlerine ediyorum.” dedi

ALİNUR AKTAŞ
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı konuşmada, altı ülkede iftar sofraları kurduklarını, Rodop ilinin Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Domruköy’de sahur programı düzenlediklerini, burada çok duygulandıklarını ve aynı güzellikleri Yahyabeyli iftarında yaşadıklarını belirtti. Konuşmasının devamında Bursa hakkında bilgi veren Aktaş, “Bursa’mız bir çiçek bahçesi gibi. Bursa’da en belirgin renkler Balkanlar’dır.” dedi.

Aktaş, “Türkiye’nin gönül coğrafyası var. Balkanlar var, Kafkaslar var, Ortadoğu var. Sayın Cumhurbaşkanımızın bize söylediği de gönül coğrafyamıza uzanmamızdır. Unutmayın, Bursa diye bir şehir, Türkiye diye bir ülke var. Gönlümüzün, kalbimizin ve dualarımızın burada olduğunu unutmayın.” iIfadelerini kullandı.

İftara; milletvekilleri Mustafa Mustafa, İlhan Ahmet ve Ayhan Karayusuf, Bulgaristan Koşukavak Müftüsü Nasuf Nasuf, DEB Partisi Başkan Yardımcısı Metin Hacıosman, BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet, Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Tarkan Murtaza, Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi Başkanı Esat Hüseyin, SOPA Derneği Başkanı Salih Ahmet, Encümenler Birliği Derneği Başkanı Ercan Ahmet, sabık milletvekili ve BAKEŞ Başkanı Ahmet Hacıosman, Maronya Belediyesi meclis üyeleri, eyalet meclis üyesi adayları ile çok sayıda soydaş katıldı.


Haberler


Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu

‘Ekspres Vize’ye 5 ada daha dahil ediliyor

ABTTF: ‘9 Haziran’da AP seçimlerinde oylarımız DEB Partisine’

Güney Meriç Derneğinden Hıdırellez etkinliği

3500 dönümü sulayan kanalların bakım çalışmaları başladı

FUEN üyesi Türk kuruluşları AGİT toplantısına katıldı