Anasayfa


04-06-2019
Batı Trakya’da Ramazan Bayramı coşkuyla kutlandı
Ramazan Bayramı dolayısıyla Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nda bayramlaşma töreni düzenlendi.
4 Haziran 2019 Salı



Bayramın birinci günü başkonsolosluk bahçesinde düzenlenen bayramlaşma törenine Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin de katıldı.

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nda düzenlenen bayramlaşma töreni 4 Haziran Salı günü saat 10:00 – 12:00 arasında yapıldı. Törene Evros, Gümülcine, İskeçe illeri ile yurt dışından yüzlerce soydaş katıldı.

Törene Rodop ili milletvekilleri Ayhan Karayusuf, İlhan Ahmet ve Mustafa Mustafa, İskeçe ili milletvekili Hüseyin Zeybek, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Ìskeçe Müftüsü Ahmet Mete, Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Mustafçova Belediye Bakanı Cemil Kabza, Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios, Gümülcine Belediye Başkanı Yorgos Petridis, azınlık mensubu eyalet ve belediye meclis üyeleri, azınlık kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanısıra 2 Haziran Pazar günü yapılan seçimlerde Mustafçova Belediye Başkanı seçilen Rıdvan Delihüseyin, Yassıköy Belediye Başkanı seçilen Önder Mümin, Sapçı – Maronya Belediye Başkanı seçilen Dinos Haritopulos ile eyalet meclisi ve belediye meclislerine seçilen üyeler katıldı.

Başkonsolosluk bahçesinde düzenlenen bayramlaşma töreninde konukları, Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu ve eşi Aslı Ömeroğlu’nun yanısıra, konsolosluk çalışanları karşıladı. Törene katılanlar Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin ile de bayramlaşma imkanı buldu.

Başkonsolosluktaki bayramlaşmanın yanısıra azınlık kurum ve kuruluşlarında da bayramlaşma törenleri düzenlendi.


Haberler


Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu

‘Ekspres Vize’ye 5 ada daha dahil ediliyor

ABTTF: ‘9 Haziran’da AP seçimlerinde oylarımız DEB Partisine’

Güney Meriç Derneğinden Hıdırellez etkinliği

3500 dönümü sulayan kanalların bakım çalışmaları başladı

FUEN üyesi Türk kuruluşları AGİT toplantısına katıldı