Anasayfa


04-06-2019
Büyükelçi Burak Özügergin Batı Trakya'yı ziyaret etti
Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin Gümülcine ve İskeçe'de temaslarda bulundu.
4 Haziran 2019 Salı



Batı Trakya ziyareti kapsamında ilk olarak Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosluğundaki bayramlaşma törenine katılan Özügergin burada toplum temsilcileri ve soydaşlarla bayramlaştı. Bayramlaşma töreninin ardından Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios'u ziyaret eden Burak Özügergin geçtiğimiz günlerde yapılan seçimlerde tekrar eyalet başkanı seçilen Metios'u tebrik ederek görevinde başarılar diledi. Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkiler ve bölgesel işbirliği imkanları ele alındı.

Büyükelçi Burak Özügergin Hristos Metios ziyaretinin ardından Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif'i ziyaret ederek kendisiyle bir süre sohbet etme imkanı buldu. Daha sonra Gümülcine Türk Gençler Birliği'ne geçen Özügergin burada Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

Bu görüşme ile Gümülcine ziyaretini tamamlayan Büyükelçi İskeçe'ye hareket etti. İskeçe'de ilk olarak İskeçe Müftüsü Ahmet Mete'yi ziyaret edip görüşme yapan Özügergin'in son durağı İskeçe Türk Birliği oldu. Burada İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, birlik yöneticileri ve soydaşlar tarafından karşılandı. İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu, birliğin 92 yıllık bir kültür çınarı olarak azınlığın kültürünü ve kimliğini yaşatmaya calıştığını belirterek derneğin 36 yıllık hukuk mücadelesini anlattı. Türkiye'nin Atina Büyükelçisi, İTB ziyareti sırasında yaptığı konuşmada kendisini karşılayan soydaşlara teşekkür etti. İskece Türk Birliği adını mesleğinin ilk yıllarında duyduğunu dile getiren büyükelçi Özügergin, hukuk ve demokrasiden ayrılmadan verilen bu mücadelenin adeta efsaneye dönüştüğünü söyledi ve "Siz hukuk mücadelesinin yanında çok önemli bir onur mücadelesi veriyorsunuz. Bunu da hukuktan ayrılmadan yapıyorsunuz. Adaletin eninde sonunda tecelli edeceğine inanıyoruz." dedi.

Ziyaret sırasında İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin'e İskeçe Memkova köyüne ait bir tablo hediye ederken, İTB Kadınlar Kolu adına da dernek logolu bir tepsi hediye edildi.

Ziyaretin sonunda soydaşlar Büyukelçi Özügergin'le hatıra fotoğrafı çektirdi.

Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Özügergin daha sonra Atina’ya dönmek üzere İskeçe'den ayrıldı.

Haberler


Çocuk parası için başvurular cuma günü sona eriyor

Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor