Anasayfa


12-06-2019
Haritopulos ve Mümin altın çıkarılmasına karşı
Şapçı – Belediye Başkanı seçilen Dinos Haritopulos, bölgede altın çıkarılmasına karşı olduğunu açıkladı.
12 Haziran 2019 Çarşamba

Olayın Danıştay aşamasında olduğunu belirten Haritopulos, bölgede altın çıkarılmasına karşı olduklarını, seçim öncesinde de bu görüşü dile getirdiklerini hatırlattı. konuyla ilgili hiç bir görüşmeyi kabul etmediklerini vurgulayan Haritopulos, “Bu konuda aldığımız karar net ve duruma göre değişmeyecek niteliktedir.” ifadesini kullandı.

Haritopulos, belediye meclisinin daha önce oybirliğiyle aldığını “altına hayır” kararını da hatırlattı ve bu kararın geçerli olduğunu söyledi.

ÖNDER MÜMİN’DEN ‘ALTINA HAYIR’ KARARI

Önder Mümin Şapçı - Maronya bölgesinde altın çıkarılmasına karşı çıktı. Yeni seçilen Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin, Şapçı - Maronya bölgesinde altın çıkarma çalışmalarına karşı olduğunu ve bu konuda bölge halkının yanında olduğunu açıkladı.

Konuyla ilgili Önder Mümin tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Rodop Bölgesi E5 Kamusal Alanının Merkez Sektöründe Araştırma Programı isimli projenin çevre şartlarının onaylanması için, Makedonya - Trakya Merkez İdari Koordinatörünün kararının iptali talebinde bulunan "Trakya Maden Araştırma ve Kullanma A.Ş." şirketi tarafından mahkemeye yapılan ve önümüzdeki günlerde karara bağlanacak itirazla ilgili açıklama yayınladı.
“Şapçı - Maronya Belediyesi'ndeki altın araştırma şirketinin muhtemel yatırımı konusundaki endişemizi kamuoyuna açık bir şekilde aktarıyorum.” ifadelerini kullanan Mümin, açıklamasına şöyle devam etti: “Yassıköy Belediyesi mensuplarının, Şapçı - Maronya Belediye Başkanı, İoannis Stavridis ve Seçilmiş Şapçı – Maronya Belediye Başkanı, Dinos Haritopoulos ve aynı zamanda Şapçı - Maronya belediyesinin tüm sakinlerine haklı davalarında yanlarında olduklarını belirtiyor, net bir şekilde ‘Altına Hayır’ fikrimizi beyan ediyorum. Sonuç olarak, çevresel girişimcilik ve sürdürülebilir kalkınma çalışmaları hususunda yapılacak her türlü eylem için bizi destekçileri olarak bulacaklarını beyan ediyorum.”

Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi’nin bina sorununun çözümü için başbakana bektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor