Anasayfa


18-06-2019
Öğretmen derneklerinden yıl sonu mesajı
Azınlık okullarında Türkçe öğretmeni olarak görev yapan eğitimci dernekleri eğitim yılının sona ermesi nedeniyle mesaj yayınladı.
18 Haziran 2019 Salı

Rodop – Evros SÖPA Mezunu Öğretmenler Derneği ile İskeçe İli SÖPA Mezunu Azınlık Okulları Öğretmenler Derneği açıklama yayınladı.

Rodop – Evros SÖPA Mezunu Öğretmenler Derneği tarafından yayınlanan mesaj şöyle: “Büyük bir heyecan ve umutla başladığımız 2018- 2019 eğitim öğretim yılını huzur içerisinde tamamlamış olmanın sevinç ve gururunu yaşıyoruz. Öncelikle eğitim öğretim döneminin sorunsuz ve başarılı bir şekilde tamamlanmış olması dolayısıyla tüm eğitim camiamızı tebrik ediyoruz.

Sevgili öğrenciler,
Notlarınız nasıl olursa olsun umudumuzu, cesaretinizi, inancınızı ve kendinize olan güveninizi diri tutarak sizler de iyi bir tatil geçirin. Yaz tatili süresince öncelikle dinlenmenizi, aileniz ve sevdiklerinizle dolu dolu zaman geçirmenizi, kişisel, sosyal gelişiminizi destekleyici faaliyetlerde ve kurslarda yer almanızı, özellikle de bol bol kitap okumanızı tavsiye ediyoruz.

Değerli Öğretmenler,
Bir yıl boyunca öğrenme aşkını ve ruhunuzdaki hazineleri öğrencilerinizle paylaştınız. Gelecek yıllarda, öğrencilerimizin yollarını aydınlatacak, onlara hız verecek pek çok meşaleler yaktınız. Sizlerin de ödülü budur! Bu duyguyu tatmanın ve bir ömür zevkle icra etmenin, ne büyük bir onur ve ne büyük bir ödül olduğunu en iyi sizler biliyorsunuz. Eğitime adanmış bir ömrü çoğu kez kendinizi ihmal ederek harcıyorsunuz. Sizlerin varlığı toplum için önemli bir güç kaynağıdır. Tatil döneminde kendinizi, bilgilerinizi güncelleyip yeni dönemde aynı şevkle öğrencilerimize ışık saçacağınıza yürekten inanıyoruz.

Kıymetli Velilerimiz,
En değerli varlıklarınız olan çocuklarınızı bizlere emanet ettiniz .Onların iyi bir eğitim alması için büyük özveride bulundunuz. Çocuklarımız karnelerini aldı. Başarının sınırı yoktur. Her anne baba,çocuklarının çok başarılı olmasını ister. Unutmayalım ki bir çocuk ebeveyninin açığa çıkmış sırrıdır. Her şeyden çok önemsediğimiz varlıklarımızı yargılamak,kişiliğini zedeleyici ifadeler kullanmak çocuklarımızda tamiri imkansız hasarlar yaratır.Bu nedenle karneleri arzu ettiğimiz noktada değilse hatalarımızı eksiklerimizi tespit edip önümüzdeki yılda bu minvalde hareket etmeliyiz. Çocuklarımızın sürekli telkine,sürekli doğruyu yanlışı öğrenmeye ihtiyacı vardır. Özellikle bilgisayar ve telefon bağımlılığı çocuklarımızın zihinlerini bulandırıyor. Onlara iyi bir rehber olmak istiyorsak iyi bir örnek olmalıyız. Kitap oku demeyip onlarla kitap okumalıyız. Eğitimin temel taşlarından biri olduğunuzu unutmayınız. Sizler ne kadar bilinçli,anlayışlı yol gösterici,ufuk açıcı olursanız çocuklarımız da o denli başarılı olur. "Senden adam olmaz." Söylemi gibi yıkıcı,yargılayıcı, özgüven zedeleyici bir üsluptan kaçınmalıyız.

Her eğitim öğretim döneminde olduğu gibi bu dönemde de özverili katkılarından dolayı okul müdürlerimize, öğretmenlerimize, encümen heyetlerine, velilerimize ve okul-aile birliği üyelerine teşekkür ediyor, iyi tatiller diliyoruz.”

İskeçe ili SÖPA Mezunu Azınlık Okulları Öğretmenler Derneği’nin açıklaması ise şöyle: “Değerli Eğitim Yöneticileri ve Öğretmenler, Kıymetli Veliler, Sevgili Öğrenciler;

11 Eylül 2018 Salı günü başlayan 2018–2019 eğitim-öğretim yılını bugün 14 Haziran 2019 Cuma günü başarı ile tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu süre içerisinde göstermiş olduğunuz üstün gayret ve çalışmalarınızdan dolayı her birinizi gönülden kutluyoruz.

Eğitim, hepimizin yaşamında belirleyici, vazgeçilmez bir süreçtir. Bireyler, özgün kimliklerini ve gelecek ile ilgili ümitlerini bu süreçte gerçekleştirirler. Hayattaki her başarı, mutluluğu hedefleyen eğitim ortamlarının ürünüdür.

Teknoloji ne kadar gelişse de, eğitimin kaynağı insandır. Bilgi, ancak öğretmenlerin öğrencilerine gösterdiği sevgi ve şefkat ile gerçek anlamına kavuşur. Ülkemizin yarınları, idealist öğretmenlerimizin emeği, fedakâr velilerimizin desteğiyle, bilgiyi ve değerleri kuşanmış öğrencilerimizin omuzlarında yükselecektir.

Değerli Anne Babalar,
Tatlı bir heyecanı yaşayarak daha güzel bir geleceğe biraz daha yaklaştığımız bugün, karnelerin sembolik bir değeri olduğunu asla unutmayalım. Göz bebeğimiz yavrularımızın hayatlarını belirleyecek en önemli etken, yüreklerindeki ve zihinlerindeki birikimdir. Çünkü her öğrenci, keşfedilmeyi bekleyen değerler hazinesidir. Her şeyden önce çocuğunuzu tanımak için onunla vakit geçirmeli, kaliteli bir iletişim kurmanın gayreti içerisinde olmalısınız. Onların geleceği hepimizin geleceğidir. Yarınların bugünlerden daha güzel olacağına inanarak çocuklarımıza daima yaşam sevincini aşılamalıyız.

Sevgili Öğrenciler,
Alın teriyle bezenmiş bir yılın ardından çabanız ve başarınız nedeniyle sizleri tebrik ediyoruz. Yarınlarımızın teminatı olarak sizler bizim için tahmin edemeyeceğiniz kadar çok değerlisiniz.

Hayatta başarı için önce inanmak, sonra da hedefe varana kadar yılmadan çalışmak gerekir. Hak ettiğiniz tatil döneminde; öncelikle dinlenmenizi, bol bol kitap okumanızı, ailenizle güzel vakit geçirmenizi, sizi mutlu edecek sosyal-kültürel ve sportif etkinliklerde bulunarak kendinizi geliştirmenizi öneriyoruz.

Değerli Meslektaşlarım,
Eğitimde başarı, sizin özverili çalışmalarınızla gerçekleşmiştir. Sizin ufkunuz öğrencilerinizin ufku; onların başarısı sizin başarınızdır. Eğitimin her aşamasında sizin emeğiniz büyüktür. Dinlenmeyi en az öğrenciler kadar sizler de hak ediyorsunuz.

En değerli varlıklarımız, çocuklarımızın en iyi eğitimi almaları ve gelecek için sağlam adımlar atmış olmaları hepimizin ortak hedefidir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmen ve öğrencilerimize aileleriyle birlikte iyi bir yaz tatili geçirmelerini diliyoruz. 2019-2020 eğitim-öğretim yılında onları yenilenmiş, enerji dolu, sağlıklı ve mutlu bir şekilde okullarımızda görmeyi temenni ediyoruz. Aynı anda eğitimin en önemli unsurlardan biri olan anne-babalara da çocuklarını geleceğe hazırlarken vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür eder, öğrencilerimize sağlık mutluluk ve bol neşeli tatiller diliyoruz.”

Haberler


Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu

‘Ekspres Vize’ye 5 ada daha dahil ediliyor

ABTTF: ‘9 Haziran’da AP seçimlerinde oylarımız DEB Partisine’

Güney Meriç Derneğinden Hıdırellez etkinliği

3500 dönümü sulayan kanalların bakım çalışmaları başladı

FUEN üyesi Türk kuruluşları AGİT toplantısına katıldı