Anasayfa


01-07-2019
Miçotakis: "Yasalar önünde eşitlik politikası devam edecek"
Yeni Demokrasi Partisi (YDP) Genel Başkanı Kiriakos Miçotakis Gümülcine’yi ziyaret etti.
1 Temmuz 2019 Pazartesi



Önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan erken genel seçimler öncesi gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında 28 Haziran Cuma günü Gümülcine’yi ziyaret eden YDP Başkanı Miçotakis Gümülcineliler Kulübü’nde (Leshi Komotineon) kendisini karşılayan milletvekili adayları ve vatandaşlara hitap etti.

Yunanistan için önümüzdeki haftadan itibaren yepyeni bir dönemin başlayacağını belirten Miçotakis seçim yarışının tam anlamıyla kazanılması için tüm seçmenlerden güçlü bir yetki istediğini belirtti. Konuşmasında SİRİZA hükümetini de eleştiren YDP Başkanı geçmişteki yanlışları düzeltmek ve ülkeyi ekonomik alanda kalkındırmak için ciddi bir programları olduğunu vurguladı.

“YASALAR ÖNÜNDE EŞİTLİK POLİTİKASI DEVAM EDECEK”

Gümülcine’ye her geldiğinde yıllar önce Kostas Miçotakis’in başlattığı “Yasalar Önünde Eşitlik” (İsonomia – İsopolitia) uygulamasını hatırladığını söyleyen YDP Başkanı “Yıllar önce Kostas Miçotakis’in başlattığı ve ondan sonraki tüm YDP iktidarlarının uyguladığı bu politikayı ben de uygulayacağım.” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE İLE İYİ İLİŞKİLER KURULMASI ARZUSUNDAYIM”

Batı Trakya’nın sınır bölgesi olması sebebiyle Türkiye – Yunanistan ilişkilerine de değinen YDP Başkanı Türkiye ile iyi ilişkiler içinde olmayı arzuladığını belirtti. Miçotakis “Komşumuz Türkiye ile iyi ilişkiler içinde olmak, barış ve sevgi içerisinde yaşamak arzusundayız. Bunun böyle olması gerektiğine inanıyorum. Tabii ki bu ilişkilerde her zaman Uluslararası hukuka uygun şekilde hareket etmek gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

YDP Başkanı Miçotakis’in kendisini karşılayanlar arasında bulunan Rodop İli Milletvekili adaylarından Mustafa Katrancı’yla bir süre özel olarak sohbet ettiği ve yakından ilgilendiği görüldü. Miçotakis diğer azınlık adayı Feral Alioğlu ile de kısa bir süre konuşarak birlikte fotoğraf çektirdi.

Haberler


Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret