Anasayfa


26-07-2019
Türkiye’den gelen siyasilerin ziyaret ve temasları
Dr. Sadık Ahmet’in ölüm yıl dönümü nedeniyle düzenlenen anma törenlerine katılan Türkiyeli yetkililer Batı Trakya’da bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu.
26 Temmuz 2019 Cuma



Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop ve beraberindeki heyet 24 Temmuz Çarşamba günü Ankara’dan özel uçakla Dedeağaç’a geldi. Kara yoluyla İskeçe’ye gelen Şentop ve beraberindekiler, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’yi ziyaret etti. Şentop, Müftü Ahmet Mete, İskeçeli din görevlileri ve yeni seçilen Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüyesin tarafından karşılandı. Mustafa Şentop ve beraberindeki heyet öğle yemeğinin ardından İskeçe sokaklarında tur attı ve soydaşlarla sohbet etti.

TBMM Başkanı Şentop Gümülcine’de, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’i makamında ziyaret etti. Şentop ve beraberindeki heyet daha sonra Dr. Sadık Ahmet için düzenlenen törene katılmak üzere Gümülcine Kahveci Mezarlığı’na geçti.
TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve beraberindeki heyete, Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin ile Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu eşlik etti.

İYİ PARTİ HEYETİ
Türkiye’deki İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de, Dr. Sadık Ahmet için düzenlenen anma etkinliklerine katılmak üzere kalabalık bir heyetle Gümülcine’yi ziyaret etti. İYİ Parti milletvekilleri ve parti yöneticileriyle 24 Temmuz Çarşamba sabahı Gümülcine’ye gelen Akşener, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’i ziyaret ederek görüştü. Akşener, vefat eden Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği kurucu başkanı Kadir Murat’ın ailesine taziye ziyaretinde de bulundu.

Akşener ve beraberindeki heyet, Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde soydaşlarla ve azınlık sivil toplum kuruluşları yöneticileriyle bir araya geldi. Akşener GTGB’de yaptığı konuşmada, Batı Trakya’ya devlet gözüyle bakmanın önemine değinerek, azınlık insanını dinlemek ve sorunlarını yerinde görebilmek amacıyla Batı Trakya’da olduklarını söyledi.

CHP HEYETİ
Cumhuriyet Halk Partisi heyeti de, CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay başkanlığında Gümülcine’de bazı temaslarda bulundular. Engin Altay ve beraberindekiler ilk olarak Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’i ziyaret ettiler. Müftü Şerif’ten azınlığın durumu hakkında bilgi alan CHP heyeti, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği ve Gümülcine Türk Gençler Birliği’ni de ziyaret etti.
CHP heyetine ziyaretleri sırasında İstanbul Barosu’ndan aslen Batı Trakyalı olan avukat Selahattin Meriç de eşlik etti.

Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler