Anasayfa


30-07-2019
Sigara içme yasağını öngören yasa eksiksiz uygulanacak
Hükümet, sigara içme yasağını ülke genelinde uygulamaya hazırlanıyor.
30 Temmuz 2019 Salı

Kiriakos Miçotakis, sigara içme yasağını öngören yasanın önümüzdeki dönemde tamamen uygulanmasını sağlayacaklarını açıkladı. Kapalı alanlarda sigara içme yasağının eksiksiz bir şekilde uygulanması için hükümetin bir planı hayata geçirmesi bekleniyor. Bu amaçla önümüzdeki günlerde tüm vatandaşların sigara içme yasağıyla ilgili bilgilendirmek amacıyla kampanya başlatılacağı bildirildi. Sigara yasağını özellikle de kapalı alanlarda denetlemek üzere ilk kez polise geniş yetki verilecek. Bu amaçla önümüzdeki haftalarda denetimlerin artacağı ve yasağa uymayan işletme ve vatandaşlara cezai işlem yapılacağı ifade edildi.

Başbakan Kiriakos Miçotakis geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığa gerçekleştirdiği ziyarette sigara yasağının eksiksiz bir şekilde uygulanacağına vurgu yaparak, konuya büyük önem verdiklerini söyledi. Miçotakis, yasanın uygulanması ve tüm kapalı alanlarda sigara kullanımının en kısa sürede yasaklanması için devlet mekanizmasının harekete geçeceğini dile getirdi. Sağlık Bakanı Vasilis Kikilias’dan bilgi alan Başbakan Miçotakis, sözkonusu yasanın tamamen uygulanacağına dair seçimlerden önce verdikleri sözü yerine getireceklerini söyledi. Miçotakis, sigara içme yasağının meclis, bakanlıklar, okullar, hastaneler ve diğer devlet daireleri başta olmak üzere kamu alanında en kısa zamanda uygulanmaya başlanacağını ifade etti. Sigara içme yasağının önümüzdeki aylarda tamamen ve eksiksiz bir şekilde hayata geçirilmesi bekleniyor. Yasağa uymayanlar için ise cezai işlem yapılacağı açıklandı.

SİGARA İÇİLEN TEK AB ÜLKESİ

Bu arada Kapa Research araştırma şirketinin yaptığı bir ankete göre Yunanlıların yüzde 88’i sigara içme yasağının uygulanmasını destekliyor. Yasanın uygulanmamasının kültürel geri kalmışlık olduğuna inananların oranı ise yüzde 76,1. Öte yandan Yunanistan, kapalı alanlarda sigara içilen tek Avrupa Birliği üyesi ülke olmaya devam ediyor. sigara içme yasağıyla ilgili yasa olmasına rağmen sözkonusu yasa uzun bir süredir uygulanamıyor.

Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler