Anasayfa

31-07-2019
"Her doğum için 2 bin euroluk yardım verilecek"
Sosyal Sigortalardan Sorumlu Çalışma Bakan Yardımcısı Donma Mihailidu bir televizyon kanalına verdiği röportajda 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren her doğan çocuk için ailelere 2 bin euro yardım verileceğini açıkladı.
31 Temmuz 2019 Çarşamba

Mihailidu, yaptığı açıklamada yardımdan sadece yüksek gelire sahip ailelerin yararlanıp yararlanmayacağının henüz netlik kazanmadığını belirtirken, yüksek gelire sahip ailelere ödenek verilememesi halinde düşük gelirli ailelere verilecek doğum ödeneğinin miktarının arttırabileceğini söyledi.

Bakan Yardımcısı ayrıca hiç bir sosyal yardım programının kaldırmayacağını veya yardım miktarını düşürmeyeceklerini, tam aksine bazı yardımların daha da arttırılacağını ifade etti. Mihailidu, "Hedefimiz en zor durumda olan ailelerimizin güçlendirilmesidir. Böylece neslimizin en büyük sorunu olan demografik yapı sorununu ele alıp taleplere cevap verebiliriz." ifadelerini kullandı. Mihailidu sosyal yardımlardan faydalanan kesimin bu yardımlara gerçek anlamda ihtiyacı olduğunu da sözlerine ekledi.

Mihailidu son olarak yoksulluğun sosyal yardımlarla ortadan kaldırılamayacağını, öncelikle işsizlik sorununun ortadan kaldırılması ve daha fazla iş imkanı sağlanması gerektiğini söyleyerek, hükümetin bunun için gerekli stratejilerinin hazır olduğunu vurguladı.

Haberler


Samaras: ’Türkiye ile dostluktan söz etmemiz ne kadar mantıklı?’

Kozlukebir Belediyesine sözleşmeli personel alındı

Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor

Eurobarometer: Avrupalıların yarıdan fazlası dünyanın geleceğinden endişeli

Sahil Güvenlik botu ile göçmen teknesi çarpıştı: 15 ölü

Emniyetten dolandırıcılık uyarısı

Doğu Makedonya–Trakya’da uyuşturucu operasyonu

Eski milletvekili Ayhan Karayusuf’un acı günü

Epstein dosyalarında Yunanistan krizi

Reuters: Yunanistan, 15 yaş altına sosyal medyayı yasaklamaya hazırlanıyor

ABTTF’den Yunanistan Eğitim Bakanlığı raporuna yazılı görüş

Mustafa Trampa ve Ozan Ahmetoğlu’ndan İzmit ziyareti