Anasayfa

10-09-2019
Almanya’dan Kuzey Makedonya ve Arnavutluk açıklaması
Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas: "Kuzey Makedonya ve Arnavutluk gerçekten ilerlemeler sağladı. Bu ülkelere inandırıcı AB perspektifi sunmamız ve katılım müzakerelerini başlatmamız gerekiyor."
10 Eylül 2019 Salı

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Kuzey Makedonya ve Arnavutluk ile Avrupa Birliği (AB) katılım müzakerelerinin başlatılması gerektiğini söyledi.

Maas, Berlin'deki Dışişleri Bakanlığı'nda Hırvat mevkidaşı Gordan Grlic Radman ile yaptığı görüşmenin ardından açıklamada bulundu.

Batı Balkanlar’daki ülkelerle ilgili değerlendirmede bulunan Maas, "Kuzey Makedonya ve Arnavutluk gerçekten ilerlemeler sağladı. Bu ülkelere inandırıcı AB perspektifi sunmamız ve katılım müzakerelerini başlatmamız gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Maas, bu konuyu sadece Alman hükümeti içinde ele almadıklarını, Federal Meclis'te de görüşmeler yapıldığını ifade etti.

Hırvatistan'ın 1 Ocak 2020'de, Almanya'nın da 2020'nin ikinci yarısında AB dönem başkanlığını üstleneceğine işaret eden Maas, bundan dolayı iki ülkenin AB konularında koordinasyon sağlamalarının önemli olduğunu kaydetti.

Haberler


Edirne heyeti Topsidis ile görüştü: Gündem turizm ve sınır kapıları

Kesriye’de "koyun-keçi çiçeği" hastalığı nedeniyle acil önlemler alındı

Batı Nil Virüsü vakaları son bir haftada 23 artarak 65’e yükseldi

Kosmidu ve “kurumsal tarafsızlık”

Azınlık eğitimi ’yasalar böyle diyor’ denilerek tasfiye edilemez

Hakkın aynasını kırmayalım

İskeçeli Kur’an kursu öğrencileri Bolu ve İstanbul’u gezdi

Miçotakis: “Yunanistan artık yolsuzluk ağlarının ve kayırmacılığın esiri olamaz”

Yapay Zeka - Anlamını Yitiren Sıfatlar - Gerçeğin Sorgulanması

Rodop ilinde muhasebe büroları 10-21 Ağustos’ta kapalı olacak

EEDA: Yunanistan’da hukukun üstünlüğünü zedeleyen yapısal sorunlar sürüyor

Alantepe Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri 21-23 Ağustos’ta yapılacak