Anasayfa

14-09-2019
İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi'ndeki sorunun çözümü için Eyalet Başkanı'yla görüşüldü
İskeçe Azınlık Lisesi'ndeki "vardiyalı eğitim" sorununun çözüme kavuşturulması amacıyla encümen heyeti, okul aile birliği yöneticileri ile veliler ve İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek ile Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüyesin, İskeçe Belediye Başkan Yardımcısı Suha Bekiroğlu, eyalet meclis üyeleri Rıdvan Kurak ve Serkan Mahmutoğlu'ndan oluşan heyet Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios'la görüştü. Görüşmede, Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram da hazır bulundu.
14 Eylül 2019 Cumartesi

Gümülcine'deki eyalet başkanlığında yapılan görüşme 13 Eylül Cuma günü gerçekleştirildi. Okul öğrencileri ve velileri temsilen yapılan konuşmalarda vardiyalı eğitim sorunu anlatılarak, nihai çözümün yeni okul binası olduğu vurgulandı. Vardiyalı eğitim olayına karşı çıkan ve bunun uygulanmamasını isteyen veli temsilcileri soruna acil çözüm bulunmasını istedi. Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliği yöneticileri, okul için yeni ve büyük bir bina yapılanan kadar sorunun ortadan kaldırılması için prefabrik sınıfların bulunmasını ve zaman harcamadan okula monte edilerek derslere başlanması gerektiğini belirttiler.

Eyalet Başkanı Metios ise sorunu bildiklerini belirterek soruna çözüm bulabilmek amacıyla gayret sarf edeceklerini söyledi. İlgili kurum ve kuruluşlarla irtibat kuracağını ve prefabrik sınıfların bulunması için çalışacağına dair söz veren Hristos Metios, bir aylık süre içinde sorunu çözmeye çalışacaklarını dile getirdi. Metios, bina sorununun çözüme kavuşturulması için Encümen Heyeti ile Okul Aile Birliği'nin önerilerini de dikkate alarak inceleyeceğini söyledi.

Haberler


Başkonsolos Aykut Ünal için veda etkinliği düzenlendi

Özgür Ferhat’tan Eyalet Eğitim Müdürlüğüne ziyaret

Gümülcineli şair Hasan Ahmet’in şiirleri Japoncaya çevrildi

FUEN’de Batı Trakya için dini özerklik kararı

Kireççiler köyündeki posta dağıtımı sorununa çözüm talebi

Hakan Fidan’dan “Ege’de gerilim istemiyoruz” mesajı

DEB Partisinden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı

İsrail ile askeri iş birliğine destek verenlerin oranı yüzde 51

YDP ilk sırada, ELAS ikinci, kararsızların oranı yüzde 18

KKE, İsrail ile ‘Aşil Kalkanı’ anlaşmasının iptalini istedi

Mazonakis’in ölümü sonrası sağlık merkezlerine yapay zekâ denetimi

Fener’de yeni ticari alanlar belirleniyor