Anasayfa


16-09-2019
İlhan Ahmet: “Bölgemiz adına büyük bir cinayet işlenmiş olacaktır”
KİNAL Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, Doğu Makedonya – Trakya Belediyeler Birliği Başkanı Lambakis’in girişimiyle Dedeağaç’ta düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada Trakya’da siyanürle altın aranmasına karşı olduğunu belirtti.
16 Eylül 2019 Pazartesi

İlhan Ahmet, hükümetin buna izin vermesi durumunda bölge adına büyük bir cinayet olacağını dile getirdi. İlhan Ahmet'in, konu hakkındaki açıklaması şöyle:

“Kanadalı altın arama şirketi El Dorado Gold’a YDP hükümeti tarafından bölgemizde çalışma ruhsatı verileceği ve çalışma alanının genişletileceğine dair gelişmeler üzerine Dedeağaç eski belediye başkanı ve DM Trakya belediyeler birliği başkanı Lambakis’in girişimiyle bir araya gelen mücadele komitesi toplantısına katıldım.

Konuşmamda, Başbakan Mitsotakis ve hükümetinin, Trakya’daki halkı ölüme terk etmeyeceğine olan inancımı ifade ederek, aksi halde bu konuda bölge halkıyla birlikte mücadele etmeye hazır olduğumu açıkça beyan ettim.

Toplantıda, bu yöntemle çevreye ve insan sağlığına verilecek büyük zarar dikkate alındığında söz konusu şirkete çalışma ruhsatı verilmemesi yönünde oy birliğiyle mücadele kararı alındı. Başbakana gönderilmek üzere karar metniyle birlikte konuyla ilgili bir yazı da kaleme alınarak, imzalandı.

YDP hükümeti tarafından söz konusu şirkete siyanür ile altın ayrıştırma yöntemini kullanma izni verildiği takdirde, hükümet eliyle bölgemiz adına büyük bir cinayet işlenmiş olacaktır.”

Haberler


Türk ve Yunan heyetleri İstanbul’da buluştu

Ev sahibi olmak hayal oldu!

DEB Partisi seçim çalışmalarına Şahin köyünden başladı

Şiir yarışmasında derece giren Ayça için okulunda tören düzenlendi

Türk ve Yunan kültür bakanları ’Romeo ve Juliet’i birlikte izledi

Kacır Selanik’te soydaşlarla görüştü

Ramadan Duban için duygusal veda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ataman’a ‘geçmiş olsun’ telefonu

Özgür Ferhat ELGA Başkanı ile görüştü

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Selanik’te Kacır - Papayeorgiu görüşmesi  

Akçapar ve Frangoyannis bugün bir araya gelecek