Anasayfa


20-09-2019
Okul eyleminde “yürüyüş” kararı…
On gündür eylemin devam ettiği İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi’nde yürüyüş kararı alındı.
20 Eylül 2019 Cuma



Vardiyalı eğitime tepki ve bina sorununa çözüm bulunması talebiyle yapılacak yürüyüş, 23 Eylül Pazartesi günü yapılacak. Yürüyüşe tüm velilerin ve öğrencilerin katılması kararlaştırıldı. Karar, oybirliğiyle alındı.

Okul binasının yetersiz kalması nedeniyle “vardiyalı eğitimin” gündeme geldiği okuldaki veliler, 20 Eylül Cuma akşamı geniş katılımlı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliği tarafından yapılan toplantıya okulda eğitim gören öğrencilerin velileri, okul öğretmenleri ve bazı azınlık kurumlarının başkan ve yöneticileriyle, yerel yöneticiler katıldı.

İskeçe Azınlık Lisesi Spor Sitesi’nde gerçekleştirilen toplantıda, vardiyalı eğitimime tepki ve okuldaki bina sorununun çözüme kavuşturulması talebiyle yapılan eylemde bugüne kadar gelinen nokta değerlendirildi.

Encümen heyeti ve okul aile birliği yöneticileriyle, okul idaresi, bu yıl yeni kayıt sayısının artmasıyla öğrenci sayısının 740’a vardığını söyledi. Encümen heyeti ve okul aile birliği yöneticileri Şubat ve Haziran aylarında okuldaki bina sorununun çözüme kavuşması için uzun vadeli ve kısa vadeli taleplerin yer aldığı yazıları yetkili mercilere sunduklarını belirterek, bu taleplere şu ana kadar olumlu yanıt gelmediğini ifade ettiler.

Toplantıda yapılan konuşmalarda, okuldaki bina sorununun kabul edilemez olduğu ve mutlaka en kısa sürede çözüme kavuşturulması için gerekli adımların acilen atılması gerektiği vurgulandı.

Velilerin oybirliğiyle yürüyüş ve eyleme devam kararı almalarından sonra konuyla ilgili yazılı açıklama okul encümen heyetinin sosyal medya hesabından yapıldı. Toplantıdan sonra konuyla ilgili olarak yapılan açıklama şöyle: “Bu akşam gerçekleşen Okul Aile Birliği Genel Kurulu neticesinde, okulda başlatılmış olan boykotun 24 Eylül Salı gününe kadar (Salı günü de dahil) devam ettirilmesine ve aynı zamanda 23 Eylül Pazartesi günü saat 11:30 da okuldan şehir meydanına, oradan da valilik binasına protesto yürüyüşü gerçekleştirilmesine oybirliği ile karar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Haberler


Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret