Anasayfa

23-09-2019
Daha iyi bir eğitim için yürüdüler
İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi'nde vardiyalı eğitime geçilme kararını protesto için bugün (23 Eylül) gerçekleşen yürüyüşe 2 binin üzerinde kişi katıldı.
23 Eylül 2019 Pazartesi



İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi'nde vardiyalı eğitime geçilme kararını protesto için bugün (23 Eylül) gerçekleşen yürüyüşe 2 binin üzerinde kişi katıldı. İskeçeli soydaşlar vardiyalı eğitime hayır diyerek, yıllarca devam eden bina sorununun çözümü için ilk kez bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş, İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi önünden başladı. Eylemde bina sorununun kökten çözüme kavuşturulması, ancak o zamana kadar geçici de olsa prefabrik sınıfların getirilerek, vardiyalı eğitimin önüne geçilmesi bir kez daha talep edildi.

İKİ BİNİN ÜZERİNDE KİŞİ KATILDI
Okul Aile Birliği ve Encümen Heyeti ile veliler tarafından organize edilen eylem boyunca azınlık eğitimi ve azınlık ortaokulu - lisesinin bina sorunlarının çözüme kavuşmasını talep eden sloganlar atıldı ve eylemciler tarafından Türkçe ve Yunanca pankartlar taşındı. İskeçe'deki yürüyüş boyunca heyecan ve tempo sürekli devam etti.

BİNA SORUNUNA ACİL ÇÖZÜM
Encümen Heyeti, Okul Aile Birliği, öğrenci velileri, öğrenciler, okul öğretmenleri İskeçe seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, İskeçe azınlık milletvekilleri Hüseyin Zeybek ve Burhan Baran, Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin ve yardımcıları, İskeçe belediye başkan yardımcıları Şaban Bandak, Levent Karaosman, Suha Bekiroğlu, Batı Trakya Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, Çınar Derneği Başkanı Cengiz Ömer, Eyalet Meclis Üyesi Rıdvan Kurak, azınlık kuruluşları ve yerel yönetim temsilcileri, eğitimciler, din görevlilerinin ve çok sayıda soydaşın katıldığı yürüyüş okul binası önünden başladı. Vardiyalı eğitimi ve yıllarda süren bina sorununu protesto eden 2 binin üzerinde kişi, İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi'nden Eleftherias (Özgürlük) Meydanı ve Karaoli caddesi (İstanbul caddesi) üzerinden şehir meydanına, oradan da eyalet başkan yardımcılığı binasına ulaştılar. Yürüyüşün en önünde pankart taşıyan öğrencilerle, Okul Aile Birliği'ndeki kadın veliler yer aldı. İkinci sırada ise azınlık temsilcileri yürüdü. Eylemciler yürüyüş boyunca kısa süreli durarak slogan attı ve alkışlarla tempo tuttu.

SÜREKLİ SLOGAN ATILDI
Yürüyüşte; "Vardiyalı eğitime hayır" , "Eğitimdeki engeller kaldırılsın" , "Okul istiyoruz, hapishane değil" , "Eğitim, eğitim alay edilmeye hayır" , "İnsaf, insaf bakan Kerameos" , "Kafesteki çocuklara hayır" , "Bina sorununa acil çözüm" şeklinde sloganlar atıldı.

İki binin üzerinde kişi İskeçe şehir meydanında bir süre durarak slogan attı. Kalabalık daha sonra İskeçe'deki eyalet binasının (eski valilik) önüne geldi. Bir süre burada da slogan atıldıktan sonra, okul aile birliği, encümen heyeti temsilcileri, iki azınlık milletvekili ve Mustafçova belediye başkanından oluşan heyet, İskeçe ilinden sorumlu eyalet başkan yardımcısı Nikos Efremidis'le görüşerek bir kez daha talepleri iletti. Yapılan görüşmeden sonra, Encümen Heyeti yöneticisi Ahmet Kara, eyleme katılan kalabalığa bilgi vererek kendilerine eyalet başkanı Hristos Metios'un 24 Eylül Salı günü Atina'da Eğitim Bakan Yardımcısıyla görüşerek sorunu aktaracağı bilgisinin verildiğini ifade etti. Eyalet binası önündeki kalabalık daha sonra dağıldı.

VELİLER YÜRÜYÜŞ KARARI ALMIŞTI
Okul binasının yetersiz kalması nedeniyle vardiyalı eğitimin gündeme geldiği okuldaki veliler, 20 Eylül Cuma akşamı İskeçe Azınlık Lisesi Spor Sitesi'nde geniş katılımlı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirmişlerdi.

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliği tarafından yapılan toplantıya okulda eğitim gören öğrencilerin velileri, okul öğretmenleri ve bazı azınlık kurumlarının başkan ve yöneticileriyle, yerel yöneticiler katılmıştı. Toplantıda oy birliği ile yürüyüş yapılması ve eyleme devam edilmesi kararı alınmıştı.

Haberler


Tempi tren faciası davası başlıyor: 36 sanık hakim karşısında

Gümülcine’de silahlı soygun girişimi: Bir kişi yakalandı, bir şüpheli aranıyor

Alkol ve sigara satışında dijital yaş doğrulama sistemi

Midilli’de şap alarmı: Hayvancılık ürünlerine kapsamlı yasaklar getirildi

Atina’da emekliler zam talebiyle sokağa çıktı

Rodop ilinde tarımın geleceği Gümülcine’deki kongrede tartışılacak

Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti İskandinav pazarına açılıyor

ABTTF’den 21 Mart mesajı: “Irkçılık ve ayrımcılık devam ediyor”

Gümülcine’de “Müzik Birleştirir” konseri

Büyükelçi Çağatay Erciyes’ten Batı Trakya’ya bayram ziyareti

Başkonsoloslukta bayram coşkusu

Plastik kapaklar umuda dönüşüyor