Anasayfa

24-09-2019
Azınlık futbol takımlarına malzeme yardımı
İskeçe ve Rodop illerinde amatör kümede mücadele eden azınlık takımlarına, spor malzemeleri hediye edildi.
24 Eylül 2019 Salı



Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı'nın himayelerinde, Gümülcine Türk Gençler Birliği ve Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosluğu aracılığı ile Batı Trakya'nın İskeçe ve Rodop illerinde amatör kümede mücadele eden azınlık takımlarına, spor malzemeleri hediye edildi.

YTB Başkanı Abdullah Eren’in Aralık 2018’de Batı Trakya’ya gerçekleştirdiği ziyarette dönemin Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza bölgenin futbol takımları için malzeme talebinde bulunmuştu. YTB’nin girişimleri ile tedarik edilen spor malzemeleri sadece Mustafçova Belediyesi değil, diğer bölgelerdeki futbol takımlarına da ulaştırıldı. Yeni Belediye Başkanları Önder Mümin, Rıdvan Ahmet ve Rıdvan Delihüseyin'in belirlediği şekilde Yassıköy Belediyesi'nin Bulatköy takımına, Kozlukebir Belediyesi'nin Yaka Birlik ve Çelebiköy takımlarına, Mustafçova Belediyesi'nin de Dolaphan, Bratankova ve Şahinspor takımlarına spor malzemeleri ulaştırıldı.

Konu ile ilgili olarak GTGB tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"İstek üzerine farklı kümelerde mücadele eden takımlarımıza da bu tür yardımların yapılabileceği gerekli kurumlar tarafından belirtildi. Bu bağlamda YTB Başkanı, T.C. Gümülcine Başkonsolosu ve ilgili belediye başkanlarına teşekkür ediyoruz."

Haberler


Tempi tren faciası davası başlıyor: 36 sanık hakim karşısında

Gümülcine’de silahlı soygun girişimi: Bir kişi yakalandı, bir şüpheli aranıyor

Alkol ve sigara satışında dijital yaş doğrulama sistemi

Midilli’de şap alarmı: Hayvancılık ürünlerine kapsamlı yasaklar getirildi

Atina’da emekliler zam talebiyle sokağa çıktı

Rodop ilinde tarımın geleceği Gümülcine’deki kongrede tartışılacak

Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti İskandinav pazarına açılıyor

ABTTF’den 21 Mart mesajı: “Irkçılık ve ayrımcılık devam ediyor”

Gümülcine’de “Müzik Birleştirir” konseri

Büyükelçi Çağatay Erciyes’ten Batı Trakya’ya bayram ziyareti

Başkonsoloslukta bayram coşkusu

Plastik kapaklar umuda dönüşüyor