Anasayfa

26-09-2019
Metios: "Sorunu çözme iradesi var, ancak tarih veremem"
Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios, İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi'nde yaşanan sorunla ilgili olarak Atina'da gerçekleştirdiği temasları GÜNDEM gazetesine değerlendirdi.
26 Eylül 2019 Perşembe

Metios, iki haftadır eylemin devam ettiği İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi'ndeki durumu ve talepleri Atina'ya ilettiğini söyledi. 24 Eylül Salı günü öğleden sonra başkent Atina'ya gittiğini belirten Metios, durumu ilgili bakanlıklara aktardığını ve çözüm bulunması için girişimde bulunduğunu anlattı.

"PREFABRİK SINIFLARIN GELMESİ İÇİN BÜROKRATİK BİR SÜRECE İHTİYAÇ VAR"

Metios şöyle konuştu: "Hükümetimizi en üst düzeyde bu konuyla ilgili olarak bilgilendirdim. Devlet Bakanı Gerapetridis'e, Eğitim Bakanlığı'na ve Altyapı Bakanlığı'na gereken tüm bilgileri aktardım. Talepleri aktardım. Her şeyden önce yasal bazı düzenlemelerin yapılması gerekiyor. Prefabrik sınıfların konulması istenen yere, istediğimiz kadar prefabrik yapı koyamayız. İstisnai bir durum olduğuna dair yasal düzenleme yapılması gerekiyor. Bunu için özel yasanın olması lazım. Ya da hükümet buna başka bir çare arayacak. Yasal düzenleme yapıldıktan sonra, prefabrik sınıfların bakanlık tarafından tedarik edilmesi gerekiyor, yani sınıfların bulunması lazım. Bu saydığımız işlemlerin yapılabilmesi tabii ki biraz zaman alacak. Bunlar bir günde yapılabilecek şeyler değil. Çünkü sadece bir kurum veya bir bakanlık yok. Konuyla doğrudan ilgili olarak birden fazla bakanlık var. Ben de bu nedenle tüm bu kurumlarla görüştüm."

"BOYKOT SONLANDIRILMALI, DERSLER BAŞLAMALIDIR"

Hükümetin ve bakanlıkların İskeçe'deki sorunu çözmek için siyasi iradeye sahip olduğunu dile getiren Eyalet Başkanı, "Atina'yla görüştüm. Sorunu ve şu an mevcut durumu aktardım. Bilgilendirmeyi en üst seviyede yaptım. Sorunun çözüme kavuşması için gerekli siyasi irade var. Bana hızlı bir şekilde hareket edileceği söylendi. Prefabrik sınıfların gelmesi için istek var, kararlılık var. Ancak şu günde gelir diye bir şey söylemem mümkün değil. Üç - beş günde olabilecek bir şey değil. Çünkü yapılması gereken bazı gelişmeler var. Bana göre öğrenciler derslere başlamalı. Boykot sonlandırılmalı. Vardiyalı da olsa eğitim başlamalı. Önümüzdeki günlerde ve haftalarda da prefabrik sınıfların gelmesi beklenmeli. Bunun ne zaman olacağı konusunda bir tarih vermem mümkün değil. Çünkü tek sorumlu ben değilim. Ancak çok uzun süreceğine inanmıyorum. Kısa bir zaman dilimi içinde sorunun çözüme kavuşacağını ve prefabrik sınıfların geleceğine inanıyorum." dedi.

Haberler


Rodop ilinde muhasebe büroları 10-21 Ağustos’ta kapalı olacak

EEDA: Yunanistan’da hukukun üstünlüğünü zedeleyen yapısal sorunlar sürüyor

Alantepe Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri 21-23 Ağustos’ta yapılacak

Selanik’teki Trakya Futbol Kulübü yeni sezon hedeflerini belirledi

’Herkes İçin Turizm 2026-2027’ programı için başvurular başladı

Lena Zevgara, Sazlıca sahilinde sahne alacak

Rodop ilinde yangın alarmı: Ormanlara giriş yasaklandı

DMT Eyaletinde LED dönüşümü: 30,9 milyon euroluk tasarruf

Yunanistan-Türkiye Hackathonu için başvurular başladı

Sekiz yılda 480 bin dönüm yok oldu

Eski tip kimliklerle yurt dışı seyahati sona erdi

14. GAT Gençlik Festivali’nde Gümülcine tek yürek oldu