Anasayfa

26-09-2019
Yusuf Arif "Gençler Meclisi"nin çalışmalarına katıldı
Celal Bayar Azınlık Lisesi son sınıf öğrencisi Yusuf Arif, Gençler Meclisi (Vouli ton Efivon) çalışmalarına katıldı.
26 Eylül 2019 Perşembe



2 - 6 Eylül tarihleri arasında Atina'da düzenlenen çalışmalara katılan Yusuf Arif, "Doğa, Bölge Tarihi ve Sanat" grubuna seçilerek söz konusu grubun faaliyetlerinde yer aldı.

Yunanistan genelinden öğrencilerin katıldığı "Gençlik Meclisi" çalışmaları çerçevesinde öğrenciler altı gruba ayrıldı. "Demokrasi ve haklar", "Eşitsizlikler", "Dayanışma", "Doğa, Bölge Tarihi ve Sanat", "Haberleşme ve İnternet" ile "Günlük yaşamda okul" başlıkları altındaki çalışma gruplara dağılan öğrenciler çeşitli etkinliklere katıldı.

Öğrenciler meclis çatısı altındaki faaliyetlerinin yanı sıra Atina'nın önemli kültür, sanat ve tarihi yerlerini de gezme fırsatı buldu.

Etkinliğin son akşamı ise mecliste yapılan çalışmalara Meclis Başkanı ile Eğitim Bakanı da katıldı. Öğrenciler hem Meclis Başkanı hem de Eğitim Bakanı ile görüşme fırsatı buldu.

"Gençler Meclisi" çalışmaları sayesinde Yunanistan genelinden bir çok kişiyi tanıma fırsatı bulduğunu söyleyen Yusuf Arif, programın kendisi için güzel bir deneyim olduğunu belirtti.

Celal Bayar Azınlık Lisesi Müdürü Tunalp Mehmet de Yusuf Arif'in okulu "Gençler Meclisi" çalışmalarında en iyi şekilde temsil etmesinden büyük bir memnuniyet duyduğunu söyledi.

Haberler


Başkonsolos Aykut Ünal için veda etkinliği düzenlendi

Özgür Ferhat’tan Eyalet Eğitim Müdürlüğüne ziyaret

Gümülcineli şair Hasan Ahmet’in şiirleri Japoncaya çevrildi

FUEN’de Batı Trakya için dini özerklik kararı

Kireççiler köyündeki posta dağıtımı sorununa çözüm talebi

Hakan Fidan’dan “Ege’de gerilim istemiyoruz” mesajı

DEB Partisinden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı

İsrail ile askeri iş birliğine destek verenlerin oranı yüzde 51

YDP ilk sırada, ELAS ikinci, kararsızların oranı yüzde 18

KKE, İsrail ile ‘Aşil Kalkanı’ anlaşmasının iptalini istedi

Mazonakis’in ölümü sonrası sağlık merkezlerine yapay zekâ denetimi

Fener’de yeni ticari alanlar belirleniyor