Anasayfa


30-09-2019
İlhan Ahmet çiftçiler için mazot desteği talep etti
Rodop İli KİNAL Miletvekili İlhan Ahmet, çiftçileri yakından ilgilendiren düşük tüketim vergisi ile dizel yakıt desteği sağlanması konusunu meclis gündemine taşıdı.
30 Eylül 2019 Pazartesi

İlhan Ahmet ve KİNAL meclis gurubundaki diğer milletvekillerince Ekonomi Bakanı’na hitaben sunulan soruda, çiftçilere düşük tüketim vergisi ile dizel yakıt desteği sağlayan uygulamanın, mevcut hükümet tarafından hayata geçirilip geçirilmeyeceği soruldu.

Diğer yandan ısınma yakıtı ödeneğinde de artış talep edilen soruda, “Hükümet, ısınma yakıtı miktarında bir artış yapmayı düşünüyor mu? Ayrıca bu ödeneğe hak kazanmak için gerekli gelir, mal varlığı ve yaşanan coğrafya gibi kriterlerin yeniden gözden geçirilmesi söz konusu mu?” diye sorularak, ilgili bakandan konuya açıklık getirmesi talep edildi.

EVDE TASARRUF PROGRAMININ KAPSAMI GENİŞLETİLECEK Mİ?

İlhan Ahmet ve beraberindeki milletvekilleri tarafından hazırlanan diğer bir soruda ise “Evde Tasarruf 2” (Eksikonomo Katikon 2) programının geleceğiyle ilgili Çevre ve Enerji Bakanı’ndan cevap istendi.

Vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören ve ikincisi başlatılan programın, tüm başvuruları karşılayacak ve hatta daha fazla kişinin faydalanmasını sağlayacak şekilde genişletilmesini talep eden milletvekilleri ilgili bakana, hükümetin bu doğrultuda herhangi bir kaynak bulma girişimi olup olmadığını sordu.

SENDELLİ KÖYÜNDEKİ MADEN OCAĞIYLA İLGİLİ TALEP

Öte yandan KİNAL Partisi Rodop ili Milletvekili İlhan Ahmet, Gümülcine’ye bağlı Sendelli köyü sakinlerinin maden ocağıyla ilgili taleplerini meclis genel kuruluna getirdi.

Konuyla ilgili olarak milletvekili İlhan Ahmet şu açıklamayı yaptı: “Rodop ilinin yaka bölgesindeki yerleşim birimlerinden Sendelli (Dimi) köyü sakinlerinin taleplerini meclis genel kuruluna getirerek ilgili bakanın dikkatine sundum. Bildiride dikkat çektiğimiz gibi, bölgedeki maden ocağı halkta ciddi sağlık sorunlarına yol açmanın yanında kiraz üretimine de büyük zarar vermektedir. İlgili bakanlığa konuya hassasiyetle yaklaşma çağrısı yaparak, kamu sağlığını ve tarımsal üretim başta olmak üzere tüm çevreyi tehdit eden bu durumla ilgili gerekli adımların ivedilikle atılmasını talep ettim. Sendelli köyünde yaşayan soydaşlarımızı ciddiyetle ilgilendiren konuyla ilgili gelişmeler tarafımdan titizlikle takip edilecektir.”

Haberler


Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti

Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret