Anasayfa


01-10-2019
Yunanistan 10 bin sığınmacıyı Türkiye'ye iade edecek
Hükümet’in, Midilli Adası’ndaki Moria Kampı'nda çıkan yangının ardından yaptığı kriz toplantısından 2020 sonuna kadar 10 bin sığınmacıyı Türkiye'ye iade etme kararı çıktı.
1 Ekim 2019 Salı

Geçen hafta Avrupa Konseyi İşkence ve Kötü Muameleyi Önleme Komitesi (CPT) sığınmacıların yaşam koşulları konusunda Yunanistan'a yönelik eleştiri dozu yüksek bir rapor hazırlamıştı. Yunanistan'ın Midilli, Sakız ve Sisam adaları ile Atina ve Selanik kentlerine düzenlenen denetim ziyaretleri hakkındaki raporda Yunanistan'da sığınmacıların "insanlık dışı" koşullarda yaşadığına dikkat çekilmişti.

Başbakan Kiriakos Miçotakis'in yeni hükümetinin sol eğilimli eski Başbakan Alexis Çipras'tan farklı bir politika izleyeceği belirtiliyor. Hükümet tarafından yapılan açıklamada Çipras yönetiminde Türkiye'ye 4,5 yıl içinde sadece bin 806 sığınmacı iadesi yapıldığı kaydedildi.

Hükümet açıklamasında Ege Denizi'nde daha fazla sahil güvenlik devriyesi yapılacağı belirtildi. Buna ek olarak göçmenlerin adalardan Yunanistan ana karasına taşınması planlanıyor.

Moria Kampı'nda pazar günü çıkan yangında en az 1 kadın yaşamını yitirmiş, 17 kişi de yaralanmıştı. Yangının ardından kampta sığınmacı ve güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşanmıştı. Hükümet yaşanan olayların ardından Midilli'ye çok sayıda nöbetçi polis sevk etti. Moria'nın kapasitesi 3 bin kişiyken, kampta 13 bin sığınmacının kaldığı bildiriliyor.




Haberler


Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti