Anasayfa


17-10-2019
BTAYTD’nin İskeçe’deki yeni şubesi açıldı
Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’nin (BTAYTD) İskeçe’deki yeni şubesinin açılışı yapıldı.
17 Ekim 2019 Perşembe



Açılış töreni 16 Ekim Çarşamba akşamı gerçekleştirildi. Sunuculuğunu BTAYTD İskeçe Şube Sorumlusu Sevtap Hint’in yaptığı tören protokol konuşmaları ile başladı.

BTAYTD BAŞKANI DR. HÜSEYİN BALTACI

Törende sözü ilk olarak BTAYTD Başkanı Dr. Hüseyin Baltacı aldı. Baltacı konuşmasında derneğin kuruluşu ve bugüne kadarki tarihi hakkında bilgiler verdi. Derneğin kurucu üyelerinin isimlerini tek tek okuyan Hüseyin Baltacı “Bugün bazıları burada aramızda olan bu büyüklerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bizlere önemli bir miras bıraktılar. Bu bir bayrak yarışıdır ve bu şekilde devam edecektir. Bugün bu güzel şubemizin açılışından dolayı oldukça mutluyuz. Burası tüm azınlık kurum ve kuruluşlarımızın hizmetinde olacaktır. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımdan burada çalışan ustalarımıza kadar yeni şubemizin düzenlenmesinde emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum.” ifadelerini kullandı. Hüseyin Baltacı açılış törenine katılan İskeçe Belediye Başkanı Manolis Çepelis ve beraberindeki Belediye Başkan Yardımcılarına ayrıca teşekkür ederek gösterdikleri destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İSKEÇE BELEDİYE BAŞKANI MANOLİS ÇEPELİS

Dernek başkanı Dr. Hüseyin Baltacı’nın ardından sözü İskeçe Belediye Başkanı Manolis Çepelis aldı. Çepelis dernek şubesinin açılış törenine davet edilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, kendisini davet eden dernek yöneticilerine teşekkür etti. Çepelis BTAYTD’ni eğitim ve kültürel anlamda yaptığı etkinliklerden dolayı tebrik ederek, İskeçe Belediyesi olarak eğitim ve toplumsal konularda yapılacak her türlü faydalı projeye destek vermeye hazır olduklarını söyledi. İskeçe Belediye Başkanı sözlerine “Şunu bilin ki yanlız değilsiniz. Belediye olarak bizler yanınızdayız. Toplumumuz yanınızda. Açtığınız bu güzel modern şubeden dolayı sizleri tebrik ediyor ve bir kez daha teşekkür ediyorum.” ifadeleri ile son verdi.


TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİYESİ REKTÖRÜ PROF. DR. MÜMİN ŞAHİN

BTAYTD’nin İskeçe’deki yeni şubesinin açılışına katılan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin de etkinlikte bir konuşma yaptı. Dernek şubesinin açılış töreninde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Şahin, tüm katılımcılara Tekirdağ halkının selamlarını getirdiğini söyledi. Rektör Mümin Şahin konuşmasının devamında “Dernekçilik gerçek anlamda bir gönül işi. Dernekler hiç bir maddi beklenti olmaksızın halkın ihtiyaçlarını karşılamak üzere çalışmaların icra edildiği kuruluşlardır. Yeni şube binası ihtiyaçlara çok güzel cevap verebilecek bir bina olmuş. Dernek çalışmalarının yeni nesiller geliştirmekte önemli olduğunu düşünüyorum. Bunun yanısıra bu çalışmaların Türk Yunan dostluğunun pekişmesine katıkıda bulunmasını da temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

İSKEÇE MÜFTÜSÜ AHMET METE

Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin’in ardından söz alan İskeçe Müftüsü Ahmet Mete yeni şubenin çok güzel olduğunu ve derneğe kazandırılmasında emeği geçen başkan Dr. Hüseyin Baltacı ile tüm ekibine teşekkür etti. “Burada şunu da söylemeden geçmek olmaz. Derneğimizin biraz kendine gelmesi gerekiyor. Eskiden dernek çatısı altında toplumumuz için çok verimli toplantılar ve tartışmalar olurdu. Tekrar bu günlere dönülmesi lazım. Bizler son dönemde biraz uysallaştık mı veya bazı konulara alıştık mı bilemiyorum ama artık eskiden olduğu gibi biraz toparlanmamız gerekiyor. Umuyorum bunun gibi binalar ve salonlar o eskiden yapılan toplantı ve tartışmaların tekrar yapılması için vesile olur.” diyen Ahmet Mete daha sonra İskeçe Belediye Başkanı Manolis Çepelis’in açılış etkinliğine katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Müftü Mete “Kendisi pek alışık olmadığımız bir şeyi gerçekleştiriyor. Çok mutlu olduğumuzu ben söylemek isterim. Hayatını kaybetmiş olan eski belediye başkanı Filipos Amiridis’ten sonra azınlık ilk defa söylemleriyle cesur hareketleriyle böyle bir belediye başkanı görüyor. Bizler bundan çok mutlu oluyoruz. Çünkü biz hepimiz bu toprakların insanıyız. Bu toprakların çocuklarıyız. Biz bu memlekette doğduk burada öleceğiz. Bizler bu topraklara hainlik yapmayız. Sayın Çepelis işte bu temelin üstündeki kumları temizleyen bir politikayı yürütüyor. Ben kendisini tebrik ediyorum ve görevinde başarılar diliyorum.” dedi. Müftü Mete konuşmasını tüm katılımcılara teşekkür ederek sonlandırdı.

TÜRKİYE’NİN GÜMÜLCİNE BAŞKONSOLOSU MURAT ÖMEROĞLU

Protokol konuşmalarında son olarak sözü Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu aldı. Ömeroğlu ilk olarak Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde teröre karşı yürüttüğü mücadeleyi hatırlatarak, başta dualarla olmak üzere verilen tüm destekleri yanlarında hissettiklerini ve bunun için herkese teşekkür ettiğini belirtti. Daha sonra açılışı yapılan dernek şubesine değinen Ömeroğlu söz konusu şubenin çok güzel olduğunu, uzun yıllar azınlık toplumuna hizmet edeceğini ve diğer kurumlar için örnek teşkil edecek bir şube olduğunu belirterek, hazırlanmasında emeği geçen başta dernek başkanı Dr. Hüseyin Baltacı olmak üzere tüm dernek yöneticilerini tebrik etti.

Protokol konuşmalarının ardından Devlet Konservatuarı Piyano ve Armoni Bölümü mezunu olan aynı zamanda Selanik Aristotelio Üniversitesi’nde müzik eğitimine devam eden Merve Kara katılımcılara bir müzik dinletisi sundu. Merve Kara’nın sunduğu müzik dinletisinin ardından Senem Ahu Topuz’un yönetmenliğindeki çocuklar tarafından “Sınav Stresi” adlı bir tiyatro gösterisi sahnelendi.

Açılış törenine İskeçe Belediye Başkan Yardımcıları Suha Haliloğlu, Şaban Bandak, Levent Karaosman ve Manolis Fanurakis, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, BAKEŞ Başkanı Hüseyin Bostancı, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık, İskeçe Azınlık Lisesi Encümen Heyeti Başkanı Erhan Hüseyin Ali ve çok sayıda soydaş katıldı.

BTAYTD’ın İskeçe’de yeni açılan şubesi, Theodoru Duka 6 adresinde hizmet verecek. Bu arada yeni şubede Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı davasına büyük hizmetleri bulunan eski bağımsız Rodop Milletvekili ve Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi kurucusu Dr. Sadık Ahmet ile eski İskeçe Müftüsü Mehmet Emin Aga’nın adının verildiği birer oda bulunuyor.

Haberler


Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti

Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti