Anasayfa


22-10-2019
Gümülcine Belediyesi ana muhalefeti vergi zammına hayır diyor
Gümülcine Belediyesi’nde ana muhalefet kanadı Ortak Vizyon Listesi temizlik ve aydınlatma vergisine yapılmak istenen zamma karşı olduğunu açıkladı.
22 Ekim 2019 Salı

Ortak Vizyon Listesi Başkanı Andonis Gravanis ve listenin meclis üyeleri, geçtiğimiz günlerde belediye meclisinde gerçekleşen toplantında, temizlik ve aydınlatma vergisine yapılmak istenen zamma karşı olduklarını belirttiler.

Ana muhalefet lideri Andonis Gravanis'in konu ile ilgili açıklaması şöyle:

“Son zamanlarda bizleri ilgilendiren bir konuyu görüşmek üzere bir kez daha belediye meclisinde toplandık. Bahsi geçen konu temizlik ve aydınlatma vergilerine yapılmak istenen ve vatandaşımıza fatura edilecek olan%16’lık zamla ilgilidir.

Temizlik ve aydınlatma vergisi, şehir ve köylerdeki temizlik ve sokak aydınlatmalarını kapsamaktadır. Bu iki konu, belediyenin temel problemlerinden olup, kendilerinin de kabullendiği gibi bir önceki yönetimin devamı olan, şimdiki belediye yönetiminin sorumluluğundadır. Belediyenin temizlik hizmetlerinin kötü durumda olması, çöp kamyonetlerinin bazı köylerden haftada bir, bazı köylerden ise hiç geçmemesi, şehirde ise temizlik işçilerinin ve kaynakların doğru şekilde değerlendirilememesinden dolayı iyi sonuçlar elde edilemediği görülmektedir.Şunu da unutmamak gerekir ki, temizlik için ayrılan kaynakların yönetimi, yalnızca belediye yönetiminin sorumluluğundadır.

Geri dönüşüm konusunda, Yunan geri dönüşüm şirketinin sağladığı mavi çöp kutuları dışında, geri dönüşümü artırmak, geri dönüşüm ve çevre koruma kültürü oluşturmak ve bu yönde girişimleri kolaylaştırmak için belediye yönetimi tarafından herhangi bir girişimde bulunulmamıştır.

Son yıllarda bu mecliste yapılan tek bir toplantıda dahi belediye olarak geri dönüşüm konusunu konuşmadık. Vatandaşları teşvik etmek için politikalar tasarlamak ve bilinçli bir şekilde geri dönüşüm yapmak isteyenleri ödüllendirecek eylemleri tartışmadık. Düşük geri dönüşüm oranları yine belediye yönetiminin sorumluluğu altındadır.

Sokak aydınlatmaları konusunda, şehir ve köylerin geneli kötü durumdadır. Halen karanlık mahalleler, karanlık köyler, karanlık alışveriş caddeleri ve karanlık meydanlar bulunmaktadır. 2017 yılının Ocak ayında ki meclis toplantısında, daha ucuz ve daha kaliteli ışıklandırmaya sahip olmamız için, belediye genelindeki geleneksel aydınlatma ürünlerini, led ışıklarla değiştirme önerisinde bulunmuştum.

Bu vergi artışını Doğu Makedonya ve Trakya Atık Yönetimi Anonim Şirketi’nde ki fiyat artış ile özdeşleştiriliyor.

Doğu Makedonya ve Trakya Atık Yönetimi Anonim Şirketi ve yönetimini oluşturan Belediye Başkanlarının aldığı zam kararına, kanun yüzünden kaçınılmaz olmasıyla alakasız, geçen meclis toplantısında koşulsuzca, hiç bir şikayette bulunmadan oy verip, kabul ettiniz.

Ayrıca, 4555/2018 sayılı kanun hükmünce, Katı Atık Yönetimi Kurumu, diğer şeylerin yanı sıra, aşağıdakilerden de sorumludur:

Atık üretim önleme ve azaltma programlarının oluşturulması.
Yerel Yönetimlerin bilimsel ve teknik destek sağlayarak, faaliyet ve projelerin yaratılması ve uygulanması.
Faaliyetlerin teşvik edilmesi ve döngüsel ekonomiye katkıda bulunan projelerin uygulanması.
Ve size soruyorum sayın Belediye Başkanı, Doğu Makedonya ve Trakya Atık Yönetimi Anonim Şirketi tarafından, belediyemizde, bu amaçlarla yapılan bir tek etkinlik söyler misiniz?

Geri dönüşüm ve döngüsel ekonomiyi geliştirmeye yönelik hiç bir girişime Atık Yönetimi Şirketi tarafından, ne de Belediye tarafından söz konusu olmamıştır. Şimdiye dek sizin sorumluluğunuzda olan şehrin ve yerleşim yerlerinin kötü temizlik hizmetleri ve yüksek enerji maliyetli, karanlık sokakları görmezden gelmemizi bekleyerek, bir de bizlerden olumlu oy kullanmamızı istiyorsunuz.

Ödenen verginin karşılığı vatandaşa iyi hizmet olarak geri dönmelidir ve belediye yönetiminin sorumluluğunda yetersiz şekilde sunulan hizmetler bu vergi artışını hiç bir durumda haklı çıkarmaz. Bu nedenle biz bu oylamaya katılmayacağız.”

Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor