Anasayfa


22-10-2019
AGROFEST hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı
Tarım-Hayvancılık Araştırma Enstitüsü (THAE), Kozlukebir Belediyesi ve Türkiye’deki Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi işbirliğiyle 26-27 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek olan AGROFEST Tarım-Hayvancılık Festivali ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenlendi.
22 Ekim 2019 Salı

18 Ekim Cuma günü Sirkeli Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, THAE Başkanı İsmail Molla Ali Mehmet ve Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet ile THAE Ekonomi Kolu Başkanı Onur Mustafa Ahmet festivale ilişkin açıklamalarda bulundular.

“AMACIMIZ HEM ÜRETİCİYİ HEM DE TÜKETİCİYİ BİR ARAYA GETİRMEK”

THAE Başkanı İsmail Molla Ali Mehmet bu festivalin Kozlukebir Belediyesi’nin desteğiyle THAE ve DEİK-DTİK işbirliğiyle gerçekleştirildiğini belirtti. Molla Ali Mehmet, “İlk defa bu yıl Kozlukebir bölgesinde tarım ve hayvancılık festivali düzenliyoruz. Kozlukebir Belediyesi meclis salonunda tarım ve hayvancılıkla ilgili konferanslar ve sunumlar yapılacak. Bölge halkı daha çok tarım ve hayvancılıkla uğraştığı için bizler de enstitü olarak böyle bir girişimde bulunduk. Bu festivaldeki amacımız hem üreticiyi hem de tüketiciyi bir araya getirmek ve bölgemize daha farklı bir canlılık katmak” diye konuştu.

Son olarak festivalin içeriğine ilişkin bilgiler de veren başkan Molla Ali Mehmet, Türkiye ve Bulgaristan’dan da katılımcıların olacağını, ayrıca festivale sürpriz olarak ünlü bir ses sanatçısının da katılacağını sözlerine ekledi.

“BU FESTİVAL ÜRETİCİLERİMİZ İÇİN ATILMIŞ ÖNEMLİ BİR ADIM”

Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, öncelikle THAE Başkanı ve çalışma grubuna böyle bir organizasyonu düzenledikleri için teşekkür etti. Kendilerinin bu projeyi hazırladıktan sonra belediyeye başvurduklarını hatırlatan başkan Ahmet, bundan büyük bir memnuniyet duyduklarını ve belediye olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. Belediye başkanı Rıdvan Ahmet, festivale ilişkin olarak, “Bu festivalin gerçekleşecek olmasını bölgemizdeki üreticilerimizin desteklenmesi ve bölgemiz için atılmış çok önemli bir adım olarak görüyorum. Bu dönem bazı eksikliklerimiz olabilir, ancak bunu önümüzdeki dönem en aza düşürebiliriz. Şimdiden bu festivalin bölge halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Önümüzdeki dönemde de belediyemizin bölgedeki göçü önlemek adına bazı tarımsal alanlarda çalışmaları olacaktır. Tüm bölge halkımızı bu festivale katılmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

THAE Ekonomi Kolu Başkanı Onur Mustafa Ahmet de, bölgeyi kalkındırmak ve tarımsal sektöre yeni bir canlılık katmak adına bu festivali düzenlediklerini belirtti. Kozlukebir köyü futbol sahasında düzenlenecek olan festivalde yaklaşık 50 standın yer alacağını ifade eden Mustafa Ahmet, bu standlarda üreticilerin kendi ürünlerini tanıtma imkanı bulacaklarını söyledi.

Haberler


Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi’nin bina sorununun çözümü için başbakana bektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı