Anasayfa


30-10-2019
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Batı Trakya’da coşkuyla kutlandı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu tarafından verilen resepsiyona Batı Trakya Türkleri büyük ilgi gösterdi.
30 Ekim 2019 Çarşamba



29 Ekim Salı akşamı Gümülcine’deki Chris&Eve hotelinde verilen resepsiyona katılan misafirleri Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, eşleri Aslı Ömeroğlu ve konsoloslar İbrahim Sakli ile Neslihan Altay karşıladı.

Katılımcılar salondaki yerlerini aldıktan sonra ilk olarak Türkiye ve Yunanistan milli marşları okundu. Ardından Konsolos İbrahim Sakli tarafından Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı şöyle:

“Aziz milletim,

Ülkemizin 81 vilayeti ile yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyorum.

Tarihimizin bu önemli dönüm noktasının sevincini bizimle paylaşan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin ilanının 96 yıl dönümü kutlu olsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bir asırlık şanlı geçmişe sahip İstiklal Harbimizin zafere ulaşmasında ve yeni devletimizin kuruluşunda vazife üstlenen kahramanlarımızı saygıyla yad ediyorum. Türkiye bağımsızlık mücadelesini en başından en sonuna kadar milli iradenin temsilcisi olan Meclisiyle yürütmüş bir ülkedir. Önümüzdeki yıl 100. yıl dönümünü kutlayacağımız Büyük Millet Meclisimizde bugüne kadar ülkemizin kalkınması, güçlenmesi, ileriye gitmesi için çalışmış tüm milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum. Bin yıldır dünyanın en gözde yeri üzerinde en çok mücadele yürütülen coğrafyasında yaşamımızın bedelini canlarıyla ödeyen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.

Millet ve devlet olarak, varlığımızı ve geleceğimizi korumak amacıyla son yıllarda yine tarihi bir mücadelenin içindeyiz. Terör örgütlerinin saldırılarından 15 Temmuz hain darbe girişimine kadar yaşadığımız tüm hadiseler bu tarihi mücadelenin tezahürleridir. Suriye'de yürüttüğümüz Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve son olarak Barış Pınarı hareketleri da yine bu mücadelenin birer parçasıdır. Bundan bir asır önce başlattığımız ve yeni devletimiz, Cumhuriyetimizi kurarak taçlandırdığımız İstiklal Harbimizin bir benzerini farklı görüntüler ve yöntemlerle veriyoruz. Milli birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik her türlü oyun her türlü fitne sergileniyor. Sınırlarımızın güvenliğinden ekonomimize kadar egemenliğimizi hedef alan çok yönlü saldırılar kesintisiz sürüyor. Türkiye kadim tarihi birikimi köklü devlet tecrübesi ve bir asra yaklaşan Cumhuriyet birikimiyle tüm bu sorunların üstesinden gelebilecek güce sahiptir. Nitekim, ülkemizin önünde kurulan tüm tuzakları Allah’ın yardımı, milletimizin desteğiyle birer birer bozarak bugünlere geldik. İçinden geçtiğimiz bu önemli süreci de Cumhuriyetimizi bizlere miras olarak bırakanların vizyonuna uygun şekilde başarıyla neticelendireceğimize yürekten inanıyorum.

Ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırarak bizden sonraki nesillere 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirebilme fırsatı vereceğiz. İnşallah Cumhuriyetimizi daha nice yıllara çok daha güçlü çok daha müreffeh bir şekilde taşıyacağız.

Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

Bu duygularla bir kez daha Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96’ncı yıl dönümünü tebrik ediyorum.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı Yunanca olarak salonda bulunan ekrana yansıtıldı.

Resepsiyona, Batı Trakya Türkleri Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, İskeçe Milletvekilleri Hüseyin Zeybek ve Burhan Baran, Drama Mitropoliti Pavlos, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios, Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram, DEB Partisi Yöneticileri, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin, Maronya Belediye Başkanı Dinos Haritopulos, BAKEŞ Başkanı Hüseyin Bostancı, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, Rodop Meriç İlleri SÖPA Mezunu Öğretmenler Derneği Başkanı Salih Ahmet, İskeçe İli SÖPA Mezunu Öğretmenler Derneği Başkanı Nurettin Kıyıcı, BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin, Güney Meriç Derneği Başkanı Bekir Mustafaoğlu, Dimetoka Müslümanları Derneği Başkanı Süleyman Macır, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi Başkanı Ali Emin Latif, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şubesi Başkanı Yüksel Öztürk ve beraberindeki heyet, Batı Trakya genelinden belediye başkan yardımcıları, meclis başkanları, ana muhalefet başkanları, iktidar ve muhalefetten meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlardan başkanlar ve yönetim kurulu üyelerinin yanısıra çok sayıda soydaş katıldı.

Haberler


Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret