Anasayfa


30-10-2019
“Kipi - İpsala gümrük sahasına ikinci köprü inşaatı ne zaman başlayacak?”
Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, Yunanistan ile Türkiye arasındaki Bahçeköy (Kipi) - İpsala gümrük sahasında ikinci bir köprünün inşa edilmesi talebini gündeme getirdi.
30 Ekim 2019 Çarşamba

Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis’e hitaben sunduğu yazılı soruda Kipi gümrük kapısındaki ikinci karayolu köprüsünün aciliyetine dikkati çeken İlhan Ahmet özellikle, Yunanistan ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin arttırılmasına ve Meriç ve Trakya bölgelerinin siyasi, ekonomik ve turistik açıdan gelişmesine katkı sağlaması bakımından da yeni köprü yapımının büyük önem taşıdığına işaret etti.

İlhan Ahmet, söz konusu köprünün inşaasıyla ilgili Yunanistan ve Türkiye parlamentoları tarafından onaylanmış 2004 yılına ait projeyi de hatırlatarak, süreci hızlandırması için ilgili bakana çağrıda bulundu.

“2020’DE İHALE AÇMAYI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?”

Milletvekili Ahmet “2004 yılında kararlaştırılan bu proje, 2007 yılında Yunanistan, 2012 yılındaysa Türkiye parlamentosu tarafından onaylanmıştır. Akabinde 2013 yılında, Ortak Planlama ve Proje İzlemesi Komitesi, yüzölçümlerini / yer haritalarını (topografika) onaylamak ve bir Mutabakat Muhtırası imzalamak için Edirne’ de toplanmıştır.

04.04.2014 tarihinde ise Yunanistan ile Türkiye arasındaki 2. sınır ötesi karayolu köprüsünün yeri ve sınırı konusunda uluslararası bir protokol imzalanmıştır. Daha sonra Yunanistan Ortak Çalışma Grubu delegasyonu ile Türkiye Ortak Çalışma Grubu delegasyonu da konuyla ilgili bir araya gelmiştir.

Bahçeköy (Kipi) - İpsala gümrük sahasına sınırötesi ikinci karayolu köprü inşaatı ihalesinin 2020 yılı başlarında yapılabilmesi için yukarıda belirtilen protokolleri ne zaman hayata geçirmeyi düşünüyorsunuz?” diye sordu.

“KİPİ GÜMRÜK KAPISI’NDA ALTYAPI İYİLEŞTİRME ÇALIŞMASI NE ZAMAN YAPILACAK?”

İlhan Ahmet, mevcut Bahçeköy (Kipi) Gümrük Kapısı’ndaki altyapı eksiklerini de dile getirdi.

Gerek insan gerekse ticari malların Avrupa Birliği’ne giriş kapısı olarak bahse konu gümrük sahasının stratejik önemine işaret eden milletvekili, ilgili bakandan, “Her yıl bu noktadan geçen milyonlarca insanın ihtiyaçlarına rahat ve güvenli bir şekilde hizmet verebilmek için mevcut Bahçeköy (Kipi) Gümrük Kapısı’nda altyapı iyileştirme çalışması yapmayı planlıyor musunuz?” sorusuna cevap istedi.

Meclis genel kurulunun 1 Kasım Cuma günü gerçekleşecek olan oturumunda Milletvekili İlhan Ahmet’in konuyla ilgili sorusuna bakan Kostas Karamanlis’in sözlü cevap hakkını kullanacağı ifade edildi.

Haberler


İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi