Anasayfa


05-11-2019
Milletvekili Baran: “Azınlık Lisesi bina sorununda bizi oyalıyorlar”
İskeçe Milletvekili Burhan Baran, İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi’ndeki bina sorunuyla ilgili olarak oyalama taktiği güdüldüğünü söyledi.
5 Kasım 2019 Salı

Konu ilgili olarak geçtiğimiz günlerde Eğitim Bakanı Niki Kerameos, İçişleri Bakanı Panayotis Theodorikakos ile Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Konstantinos Karamanlis’e yönelik soru soran İskeçe KİNAL Milletvekili Burhan Baran kendisine verilen cevapların yetersiz olduğunu ve soruna çözüm bekleyen azınlık toplumunu oyalamaya yönelik cevaplar olduğunu belirtti. İlk olarak Altyapı ve Ulaştırma Bakanı tarafından kendisine cevap verildiğini söyleyen Burhan Baran: “Cevapta hiç bir açıklamaya yer verilmeden ‘Ktiriakes İpodomes A.E.’ (Okul Binaları Kurumu) şirketine yönlendirme var. Kısaca söylemek gerekirse bakanlık ‘bu konu bizim ilgi alanımızda değil’ şeklinde cevap verdi. Bu tabii kalıcı çözüm olarak gördüğümüz yeni okul binası ile ilgili sorumuza cevaptır. Acil çözüm olarak istediğimiz prefabrik sınıflar için ise herhangi bir cevap verilmedi.” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Baran, Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı’nın cevabından bir gün sonra ise İçişleri Bakanlığı’nın kendisine cevap verdiğini söyledi. İçişleri Bakanlığı’nın cevabında ilk olarak Yunanistan genelinde daha sonra ise İskeçe ili genelinde okul binalarının bakımı, onarımı, boyanması ile ilgili kendisine bir sürü rakam verildiğini söyleyen Burhan Baran “Cevap metninin sonunda ise İçişleri Bakanlığı tarafından 21 Ekim 2019 tarihinde Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkanlığı ile İskeçe Belediyesi’ne söz konusu paralardan İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesine ne kadarlık bir miktar harcandığının sorulduğu ve kendilerine cevap geldikten sonra beni bilgilendirecekleri belirtiliyor. Kısacası bu cevabın bizim sorumuzla yakından uzaktan bir ilgisi yok. Biz başka bir şey soruyoruz ancak gelen cevap çok başka konularla alakalı oluyor.”

“OKUL BAHÇESİNE PREFABRİK SINIF KONULAMAYACAĞI İFADE EDİLMİŞ”

Kendisine Eğitim Bakanlığı’ndan gelen cevap hakkında da bilgiler veren Burhan Baran, Eğitim Bakanlığı’nın verdiği cevapta bakanlık olarak okulların eğitim görmeye uygun olup olmamalarından sorumlu oldukları ve İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi binasının eğitime uygun bir binaya sahip olduğunun belirtildiğini söyledi. Prefabrik sınıflar konusunda Eğitim Bakanlığı’nın verdiği cevaba da değinen Burhan Baran, “Bu konuda gelen cevapta İskeçe Belediyesi’nden Bakanlığa verilen bilgide okul bahçesinin prefabrik sınıf konulması için uygun olmadığı belirtiliyor. Yani İskeçe Belediyesi Eğitim Bakanlığı’na bir yazı yazarak prefabrik sınıf yapılması için okulda uygun alan olmadığını söylemiş. Aynı cevapta Eğitim Bakanlığı’nın önceliklerinden bir tanesinin öğrencilerin güvenliğini sağlamak olduğu ve kendilerine İskeçe Belediyesi tarafından verilen bilgiye göre İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi’nin binasında öğrencilerin güvenliğini tehlikeye atacak herhangi bir durum olmadığı vurgulanıyor. Vardiyalı eğitim konusunda ise söz konusu sorunun sadece İskeçe’de değil Yunanistan genelinde de bir çok bölgede var olduğunu, bu durumda da mevcut eğitim sistemine devam edilmesinin uygun görüldüğü belirtiliyor. Kısacası sorularımıza bizi tatmin edecek bir cevap alamıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Burhan Baran bu süreçte her kurumun sorumluluğu başka bir kuruma atma gayreti içinde olduğunu ve bu şekilde İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi ile ilgili talepler konusunda bir oyalamaya gidildiğini belirtti.

Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler