Anasayfa


05-11-2019
Hüseyin Zeybek: “Yetkililerin bina sorununda daha ciddi olmalarını bekliyoruz”
İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek 4 Kasım Pazartesi günü İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi’nin bina sorununu mecliste gündeme getirdi.
5 Kasım 2019 Salı

Konuyla ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında yetkililerin bu ciddi sorunun çözümü için daha ciddi olmaları gerektiğini söyleyen Zeybek, bu haklı mücadelede her zaman Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliği’nin yanında olduğunu vurguladı.

Hüseyin Zeybek konu ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“4 Kasım 2019 tarihinde İskeçe Muzaffer Salihoğlu Azınlık Ortaokul ve Lisesinin bina sorunuyla ilgili sunmuş olduğum sözlü soruyu cevaplayan Eğitim Bakan Yardımcısı sayın Zaharaki konuya vakıf olmadığını bizlere gösterdi.

Sayın bakan okulumuzun iki farklı binadan (ana bina ve ek bina) oluştuğunu ve prokat sınıfların ek binanın elverişli olan avlusuna yerleştirilmek istendiğini idrak etmek istemedi.

Vardiyalı eğitimin çocuklarımıza ve ailelerimize sorunlar getirdiğini ancak prokat sınıflarında geçici çözüm olduğunu dile getirdim. Kalıcı çözüm için ise çağdaş, sağlıklı yeni bir binanın inşaatı gerekmektedir.

Fakat bakanın vardiyalı eğitimden yana olması ve yeni bir bina sözü vermemesi Encümen Heyeti, Okul Aile Birliği ve azınlığımızın umutlarının başka bir bahara kaldığını göstermektedir. Eyalet başkanı sayın Metios’un girişimlerinin yetersiz kaldığını azınlığımıza verilen sözlerin bakanlık tarafından kaale alınmadığını görmekteyiz.

Bu önemli sorunun çözümü için yetkililerin daha ciddi olmasını bekliyoruz. Gerek Eyalet başkanından gerekse İskeçe Belediye başkanından daha aktif ve tutarlı olmalarını beklemekteyiz.

Biz bu mücadelenin haklılığına inanıyoruz. Vardiyalı eğitime son verilmesi için prokat yapılar ek binaya yerleştirilene kadar ve asıl kalıcı çözüm olan çağdaş sağlıklı bir binayı azınlık eğitimine kazandırana dek haklı mücadelemizden vazgeçmeyeceğimizi, her zaman Encümen Heyeti’nin ve Okul Aile Birliği’nin yanında olduğumu bir kez daha vurgulamak isterim.”

Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler